Açık lise mi yoksa normal lise mi daha mantıklı?

MelihGeckinn

Centipat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, ben şimdi 9. sınıf MESEM öğrencisiyim merkezi eğitim merkezinde 1 gün ders 5 gün işletmede çalışan biriyim. Ben normal muhasebe bölümünden cirakliga geçmiştim şimdi karar verdim ki okumayı istiyorum. Ama kararsız kaldığım bir konu var ben şimdi açık lise ve normal örgün lise olarak arasındaki fark ne olur? Mesela benim oturduğum yerdeki çoğu iş yeri lise mezunu arıyor ve şöyle bir durum var benim kuzenim muhasebe mezunu fabrikada makine başında çalışıyor bende şöyle düşündüm muhasebe okuyup yine aynı işi yaparsam bir anlamı yok öyle değil de açık liseye geçsem aynı işi yapsam nasıl olur? İş ararken sıkıntı çeker miyim? Açık lise diploması var diye meslek lisesi diploması için normal örgün okumak lazım ama ben okulu sevmiyorum. Sizin tavsiyeniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka arkadaşın ki daha yeni yandı gözünü seveyim.
Dostum nasıl yanmış olabilir? Üniversitede örgün eğitimde mi? Çünkü çeşitli platformlarda açık lise mezunu olup da erasmus yaptığını söyleyen kişiler var. Ayrıca açık lisede erasmus yandığını söyleyen arkadaşlar güvenilir bir kaynaktan bu bilgiye eriştiyseniz benimle de paylaşmanızı bekliyorum.

Dostum nasıl yanmış olabilir? Üniversitede örgün eğitimde mi? Çünkü çeşitli platformlarda açık lise mezunu olup da Erasmus yaptığını söyleyen kişiler var. Ayrıca açık lisede Erasmus yandığını söyleyen arkadaşlar güvenilir bir kaynaktan bu bilgiye eriştiyseniz benimle de paylaşmanızı bekliyorum.

Kanka yurt dışında ki okul kabul etmemiş örgün eğitim görmediği için. Kanka okuldan hoca söyledi dil öğrencisiyim bir de o yüzden bende geçmedim. Yurt dışında açık lise bizim gibi değil sıkıntılı tipler oluyor.

Açık eğitime geçmek için 9. sınıf çok erken diye düşünüyorum. Öyle çok birikmiş bir konu yok ki çalışmak fazla vakit gereksin. Çok fazla boş vaktin olur.

Diploma konusundaysa üniversiteye gidersen pek takmazlar çoğu yerde açıktan okumanı ki bence okumaya karar vermişken üniversiteye de git daha yaklaşık 3 koca yıl var lisenin bitmesine imkansız bir şey değil güzel bir üniversite kazanmak.

Fakat yine de lisenin tadını çıkarmak daha mantıklı bence. Okulda sadece eğitim verilmiyor aynı zamanda sosyalleşme de sağlanıyor. Okulu sevmiyorsanız Anadolu lisesine geçebilirsiniz yakınlarda varsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı