Ubuntu işletim sisteminde "uç birimde çalışan süreç var" uyarısı nasıl çözülür?

bygold007

Femtopat
Daha fazla  
Ubuntu yu dün akşam kurdum ve öğrenmeye çalışıyorum bazen uç birime komutlar girince bazen dosyalar listeliyor ve öylece kalıyor kapatmaya çalıştığımda ise uç birimde çalışan süreç var uyarısı çıkıyor ancak bu sırada işlem devam ediyor mu beklemem mi lazım çünkü çok uzun zaman bekliyorum ne işlem belirtisi nede yükleme belirtisi oluyor. aslında bunun için konu açmayacaktım ama arama motorlarına yazdığımda uzun uzun yazılar çıkıyor o kadar derinlere inersem kaybolurum, şuan sadece kendi işimi görecek kadar deneme yanılma yaparak kendime göre yapılandırmaya çalışıyorum.

Hangi komutları kullandıktan sonra bu oluyor?

1766002595858.png

Terminal daha çok bu şekilde değil de.
1766002620425.png

Bu şekilde iken kapatırsan karşılaşmaman gerek.

2. Fotoğrafdaki gibi olunca sormuyor zaten ilk fotoğraftaki gibi olunca soruyor yani mantıken tamam işlem devam ediyor diyorum bekliyorum 45 dk bekledim hala bir gelişme yok bu uyarıyı aldığım zaman işlem devam ettiğini anlayıp beklemem mi gerekiyor ne kadar sürerse

2. Fotoğrafdaki gibi olunca sormuyor zaten ilk fotoğraftaki gibi olunca soruyor yani mantıken tamam işlem devam ediyor diyorum bekliyorum 45 dk bekledim hala bir gelişme yok bu uyarıyı aldığım zaman işlem devam ettiğini anlayıp beklemem mi gerekiyor ne kadar sürerse
Bu hangi komutları yazdıktan sonra oluyor?
Sonuçta uyarıyı vermesi hata değil ama neyin sebep olduğunu bulursak sorun var yada yok diyebiliriz.

Örnek vermek gerekirse;
sudo apt update komutunu girdim

aynı 1....

aynı 2....

aynı 3....

bilgileri tam hatırlamıyorum bir ekran geldi ve kaldı hiçbir işlem yapmadı genelde böyle dosya listelenirken oluyor.

Yada sunucuya mı bağlanmaya çalışıyor o arada mantığını anlamaya çalışıyorum belki sorduğum sorular bilenler için çok saçma geliyor ama benim için şuan herşey ayrı bir sorun

Çıktıyı paylaşır mısın?

Birde şu
Kod:
ping security.ubuntu.com
ve
Kod:
ping archive.ubuntu.com
komutların çıktısını atar mısın?
1766005828671.png

Bunun gibi çıktısı olması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler