Açık lise okuyup akademisyen olmak mümkün mü?

730495

Centipat
Merhaba, ben açık lise okuyorum bunun nedeni LGS de çalışmayıp iyi bir lise tutturamamam ve kötü bir liseye gitmektense açığa gitmemin daha iyi olacağını düşünmem. Bu benim gelecekte hayatımı kötü etkiler mi? Mesela akademisyen olmak istesem olamaz mıyım?

Merhaba, ben açık lise okuyorum bunun nedeni LGS de çalışmayıp iyi bir lise tutturamamam ve kötü bir liseye gitmektense açığa gitmemin daha iyi olacağını düşünmem. Bu benim gelecekte hayatımı kötü etkiler mi? Mesela akademisyen olmak istesem olamaz mıyım?

Celal ŞENGÖR' ü araştırırsan cevabını bulabilirsin.
Adamın eskiden notları baya berbat vs. ama profesör olmasına fazla etkisi olmamış gibi duruyor.

Değil. Üniversitede olan başarın ve hocalarının tavsiyeleri önemli. Asistanlık için başvuruyorsun önce ve sonrası adım adım geliyor. Tabii siyasi görüşlerin engellerini falan saymazsak.

Suanki aklım olsa açık lise okurum ortalama daha yüksek gelirdi şimdi varmı bilmiyorum bizim zamanımızda üni sınavı puanın yanında lise den de puan gelip puana ekleniyordu

@730495, kendisi söylüyordu diye hatırlıyorum. En basitinden okuduğu ortaokul muydu yoksa lise mi olduğunu hatırlamıyorum da oraya torpille girmiş mesela. Kendisi anlatıyordu ve okuduğunuz lisenin adamakıllı bir önemi yok, rahat olabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı