Açık Lise sistemi nasıl işliyor?

Kaanszn

Femtopat
Katılım
5 Şubat 2024
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar iyi geceler ben şubatta tasdikname alarak okulu bıraktım 11.sınıfım bu arada.Ağustos eylül gibi aöl kayıtları başlayacak zorunlu eğitim 12 yıl olduğundan e okulda kaydım silinmedi duruyor ve devamsızlık işleniyor haziranda devamsızlıktan sınıfta kalmış gözükeceğim 1 sene sınıfta kalmayla açık liseye kayıt olucam bu sistem hakkında pek bilgim yok o yüzden biraz sorularım olucak bu konulardan geçmiş bilgili birileri sorularıma cevap verirse sevinirim 🙂

•Bu sistemde sınıfta geçme/kalma yok biliyorum dönem sistemi var.Ben 11 olduğum için 5 ve 6.döneme denk geliyor toplam 8 dönem olduğuna göre. Ben 6.dönem de kredim 170 olursa 7.döneme mi geçiyorum yani nasıl ilerliyoruz?


• Sınavlar en son onlineden yüzyüze oldu yüzyüze sınavlar daha mı zor oluyor yoksa onlineden çok farkı yok mu 11 soru soruluyormuş galiba 5 tanesini doğru bilirsen geçiyormuşsun üniversite düşüncem yok bu arada günlük 1 1.5 saat çalışmayla halledilebilecek bir şey mi?

• Son sorum bir dersten geçince 6 veya 7 doğru yaptım misal geçtim o ders bana kaç kredi veriyor yoksa alacağımız kredi sayısı doğru ve yanlış sayılarımıza göre mi hesaplanıyor?


İlgilenenlere şimdiden teşekkürler. 🙂
 
Hocam konu ile alakası yok ama açık liseye geçmek için 2 sene sınıf tekrarı gerekmiyor mu?
Hocam eylül ayında bir genelge yayınlanmıştı okul açılmadan önce aöl geçişleri hakkında ilk başta 2 seneydi sonra galiba 1 seneye düşürmüşler technopatta bununla ilgili konuları araştırdım çoğu kişi geçebiliyor geçebilirsin falan demiş geçenlerde olmuş araştırabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı