Açık lisede nasıl ders çalışılır?

• Konuyu başlatan 0x91
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 12.938
Hayir, her seye kendin calisiyon. PDF olarak veya arkadasin dedigi gibi kitaplari alabilirsin.
Bide liyakat Mezun ol kitabini öneririm. konulari kisaca özet gecmis. Yardimci olacaktir.

Halk eğitim merkezinin verdiği kitaplara çalışabilirsiniz ve kitapta mevcut olan tüm konulardan sorumlusunuz. Benim tavsiyem, açık lise sınavları için çıkmış sorulara da kesinlikle bakın. Genellikle benzeri ya da aynısı çıkıyor, soruları zor olmuyor.

Halk eğitim merkezinin verdiği kitaplara çalışabilirsiniz ve kitapta mevcut olan tüm konulardan sorumlusunuz. Benim tavsiyem, açık lise sınavları için çıkmış sorulara da kesinlikle bakın. Genellikle benzeri ya da aynısı çıkıyor, soruları zor olmuyor.
Her dersten 1 kere sınav mı oluyoruz? ve olduğumuz zaman bütün kitaptan mı soruyorlar yani bütün ünitelerden sorumlu muyuz?

Her dersten 1 kere sınav mı oluyoruz? ve olduğumuz zaman bütün kitaptan mı soruyorlar yani bütün ünitelerden sorumlu muyuz?
Evet 1 kere. Eğer gecemezsen sonraki sefer tekrar girebiliyorsun, 3 defa gecemezsen o dersten muaf oluyorsun. Edebiyat hariç ondersten zorunlu gecmelisin.
Hayır sadece o dönem den. Diyelim Matematik 4 var sende demektir ki 10. Sınıf ikinci dönem tüm konular. 20 soru var, 9 doğru yaptın mı geciyon.

Evet 1 kere. Eğer gecemezsen sonraki sefer tekrar girebiliyorsun, 3 defa gecemezsen o dersten muaf oluyorsun. Edebiyat hariç ondersten zorunlu gecmelisin.
Hayır sadece o dönem den. Diyelim Matematik 4 var sende demektir ki 10. Sınıf ikinci dönem tüm konular. 20 soru var, 9 doğru yaptın mı geciyon.
Her dönem her dersten 1 sınav yani anladım.
Diyelim Matematik 4 var sende demektir ki 10. Sınıf ikinci dönem tüm konular. 20 soru var, 9 doğru yaptın mı geciyon.
Burayı anlamadım.

Her dönem her dersten 1 sınav yani anladım.

Burayı anlamadım.
Açığa geçtikten sonra sınıf şeyi bitiyor, dönem oluyor. Örn. Ingilizce 1 (9.Sınıf 1.dönem), İngilizce 2 (9. Sinif 2. Dönem). Ingilizce 3 (10. Sınıf 1. Dönem) oluyor. Öyle devam ediyor ta 8 e kadar. Tabi hepsi 8 e kadar devam etmiyor. Örn. Sayısal dersler 4 ten (10. Sınıf 2. Dönem) sonra bitiyor.

Sınav da sana 20 soru soruluyor. 9 soruyu bildiginde dersten yani o dönemden geçmiş oluyorsun.
Yani edebiyat 5 e girdin diyelim, 9 doğru yaptın. Edebiyat 5 ten geçmiş oluyon.

Açığa geçtikten sonra sınıf şeyi bitiyor, dönem oluyor. Örneğin. İngilizce 1 (9.sınıf 1.dönem), İngilizce 2 (9. sinif 2. dönem). İngilizce 3 (10. sınıf 1. dönem) oluyor. Öyle devam ediyor ta 8'e kadar. Tabii hepsi 8'e kadar devam etmiyor. Örneğin. Sayısal dersler 4'ten (10. sınıf 2. dönem) sonra bitiyor.

Sınav da sana 20 soru soruluyor. 9 soruyu bildiginde dersten yani o dönemden geçmiş oluyorsun.
Yani edebiyat 5'e girdin diyelim, 9 doğru yaptın. Edebiyat 5'ten geçmiş oluyon.

He anladım ben şu an 11. sınıfım 2. döneme gireceğim yani İngilizce 6 ya mı girmiş olacağım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı