Çözüldü Açık lisede zorunlu ders ile ortak ders aynı şey mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eeerdiinc

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bu sabah ve yarın açık lise sınavlarıma gireceğim. Kredim 170 ve kalan zorunlu ders sayısı 3 diyor, cumartesi günü olan derslerin hepsi seçmeli ders, pazar günü ise 3 tane ortak dersten sınavım var. Zorunlu ders dediği olay bu ortak derslerin sınavına girmek mi yoksa başka bir olay mı var? Yani ben bu ortak 3 dersin de sınavına girdikten sonra lise bitiyor mu? Seçmeli olanlara girmek zorunda mıyım?

Çözüm
Ortak dersler zorunlu dersler olarak geçer ve herkesin başarmak zorunda olduğu derslerdir. Seçmeli ders ise kredi yükseltmeye yöneliktir, geçemeseniz de sorun olmuyor.
Ortak dersler zorunlu dersler olarak geçer ve herkesin başarmak zorunda olduğu derslerdir. Seçmeli ders ise kredi yükseltmeye yöneliktir, geçemeseniz de sorun olmuyor.

Çözüm

Anladım çok sağ olun :)

@333365 benim bir sorum daha olacaktı. Ben eğer ki bu 3 sınava da girersem lise bitiyor diye biliyorum. ben normalde velimin sağlık sigortasından yararlanıyorum Diyelim ki Lise bitti, artık ondan yararlanamayacak mıyım. Kısacası sorum şu : Sınavlara girmesem açık lisem diğer yks sınavına kadar uzar mı, en azından sgk'dan yararlanırım. Cevaplarsanız sevinirim :)

Son düzenleme:
@eeerdiinc, okulunuz bittikten sonra sigorta biter. Sigortadan faydalanmak istiyorsanız eğitiminize devam etmelisiniz. Yanlış değilsem de okuyan öğrenci, 25 yaşına kadar sigortadan faydalanabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı