Açık liseye gecilir mi?

Geçmeyi düşünüyorum bu hocaların egoları verdigi boş boş projeler falan bana bir şey katmıyor özdisiplinimde var Allah'a şükür halledecegimi dusunuyorum
En iyisini yapıyorsun hocam. Lise lise diye tutturanları dinleme. Burada bin tane liseye gitmeme sebebi sayarım ama o kadar üşendirici ki.

Yanlış anlamayın ben okulu savunan biri değilim tam aksine bende tiksiniyorum. Fakat bu konu öyle hafif bir konu değil. Tavsiye verirken verdiğiniz şeye dikkat ederek verin. Dediğim gibi verdiğiniz tavsiye birinin başında patlarsa vicdanen kahrolursunuz.

Gecmeyi dusunuyorum bu hocaların egoları verdigi bos bos projeler falan bana bir şey katmıyor özdisiplinimde var Allah'a sukur halledecegimi dusunuyorum.

Eğer çalışma istikrarın varsa geç. Bana göre de zaman kaybı, benim dert ettiğim şey eğer yaparım ya zaten bütün gün evdeyim kafasında geçeceksen hiç geçme çünkü 1 dakika bile ders çalışmayacaksın ve mezun olamayacaksın. Fakat dediğim gibi eğer düzenli çalışan biriysen geçebilirsin.

Yanlış anlamayın ben okulu savunan biri değilim tam aksine bende tiksiniyorum. Fakat bu konu öyle hafif bir konu değil. Tavsiye verirken verdiğiniz şeye dikkat ederek verin. Dediğim gibi verdiğiniz tavsiye birinin başında patlarsa vicdanen kahrolursunuz.

Eğer çalışma istikrarın varsa geç. Bana göre de zaman kaybı, benim dert ettiğim şey eğer yaparım ya zaten bütün gün evdeyim kafasında geçeceksen hiç geçme çünkü 1 dakika bile ders çalışmayacaksın ve mezun olamayacaksın. Fakat dediğim gibi eğer düzenli çalışan biriysen geçebilirsin.
Dostum anlıyorum seni. Arkadaşın açığa geçip her şeyi boş verebileceğinden, mahvedebileceğinden korkuyorsun fakat açık liseyi geçmek zor bir şey değil ki. Örgün eğitim açık liseden daha zor.

Son düzenleme:
Dostum anlıyorum seni. Arkadaşın açığa geçip her şeyi boş verebileceğinden, mahvedebileceğinden korkuyorsun fakat açık liseyi geçmek zor bir şey değil ki. Örgün eğitim açık liseden daha zor.

Farkındayım, fakat açığa her şey çok rahat, her türlü yaparım kafasında geçip patates olan bir sürü kişi var. O yüzden ciddi bir konu. Sonra tekrar liseye geçecek ve olan zamana olacak. Okul dönemlerinde 1 yıl bile çok önemli. Bir de üniversite isteyen biri için açık ekstra zor. Dershane falan neyse ama yoksa TYT ve AYT'ye sadece evden hoca moca izleyip çalışmakla fazla bir şey olmaz. Çok çok sıkı bir çalışma istiyor.

Açık lisede okuyanlara birkaç soru sormak istiyorum:
Sınavları yüz yüze ve basit mi oluyor?
Daha mı rahat hissettiriyor?
Örgün eğitimden açığa geçerken tasdikname alırken okul yönetimi veya açık liseye kayıt olurken okul yönetimi sorun çıkarıyor mu?
Açık liseden alınan diploma ile örgün liseden alınan diplomanın farkı var mı?
Kredi ve ders geçme olayları nasıl oluyor. Bunlardan geçince ust sınıfa mı geciyoruz?

Geçme.

Farkındayım, fakat açığa her şey çok rahat, her türlü yaparım kafasında geçip patates olan bir sürü kişi var. O yüzden ciddi bir konu. Sonra tekrar liseye geçecek ve olan zamana olacak. Okul dönemlerinde 1 yıl bile çok önemli. Bir de üniversite isteyen biri için açık ekstra zor. Dershane falan neyse ama yoksa TYT ve AYT'ye sadece evden hoca moca izleyip çalışmakla fazla bir şey olmaz. Çok çok sıkı bir çalışma istiyor.
Haklısınız hocam. Konu sahibinin kendi kafasında tartıp karar vermesi gerekiyor. Ciddi bir konu gerçekten. Ama liseye karşı aşırı nefret doluyum giden o zamanlarıma yakınıyorum.

Haklısınız hocam. Konu sahibinin kendi kafasında tartıp karar vermesi gerekiyor. Ciddi bir konu gerçekten. Ama liseye karşı aşırı nefret doluyum giden o zamanlarıma yakınıyorum.

Muhtemelen bende 2 yıl sonra keşke o kadar erken uyanıp 8 saat kendime bu çileyi çektirmeseydim diyeceğim. Maalesef bu ülkede okuyunca bile bir yere gelemiyorsun. Bari okumanın bir değeri olsaydı da giden bu vaktin bir anlamı olsaydı.

Sınavları yüz yüze ve basit oluyor. Rahat hissetirme kısmı tamamen sana bağlı asosyel biriside olabilirsin veya ders çalışıp 10 numara üniversitede kazanabilirsin. Okul yönetimi ekstradan bir sorun çıkartırmı bilmem ama biz hiç sorun çıkartmadan geçmiştik. Benim bildiğim diploma farkı yok yani ikiside aynı lise diploması. Kredi olayı şöyle sana açığa geçince belli bir miktar kredi veriyorlar ve bunları 170 yaparsan bitiriyorsun. Her dönem 35 kredi alabiliyorsun maksimum bunun yanında zorunlu derslerinide vermelisin tabi.

Sınavları yüz yüze ve basit oluyor. Rahat hissetirme kısmı tamamen sana bağlı asosyel biriside olabilirsin veya ders çalışıp 10 numara üniversitede kazanabilirsin. Okul yönetimi ekstradan bir sorun çıkartır mı bilmem ama biz hiç sorun çıkartmadan geçmiştik. Benim bildiğim diploma farkı yok yani ikisi de aynı lise diploması. Kredi olayı şöyle sana açığa geçince belli bir miktar kredi veriyorlar ve bunları 170 yaparsan bitiriyorsun. Her dönem 35 kredi alabiliyorsun maksimum bunun yanında zorunlu derslerini de vermelisin tabii.

Dönemde kalmak diye bir şey yok mu yani 4 sene boyunca o krediyi alamadım mesela tekrardan 4 sene gibi bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı