Açık liseye geçilmeli mi?

Swaien

Decapat
Merhaba, ben şu an bir Anadolu lisesinde 10. sınıf 2. dönemi okuyorum. İlkokul'u devlette okudum ve hoca okulda ortalamanın bayağı üstünde olduğum için aileme bir özel okulun bursluluk sınavına girersem iyi olacağını söyledi. 1-2 sınava girdikten sonra iyi bir özel okulda tam eğitim bursu aldım. Ortaokulu orada okudum. LGS'ye falan çalışmadım maalesef o yüzden sonuç olarak ortalama bir Anadolu lisesine yerleştim. Okula gelirsek okulda arkadaş olacak tek bir insan bile yok ve hocalar çok kötü. Derslerden hiçbir şey anlaşılmıyor. Okula bildiğin gidip geliyorum sadece, zaten dersleri anlayamadığımdan ya uyuyorum ya da kitap okuyorum. Arkadaş edinmediğim için teneffüslerde bile aynı şeyleri yapıyorum. Yazılılar için sınavdan önce 1-2 yazılıya hazırlık videosu izleyip bir şekilde geçer not alıyorum. Liseye geçtiğimden beri teşekkür alabiliyorum sadece. 1.5 senedir bu şeyleri yapmak beni depresyona soktu artık. Her gün okula yürü, uyu, sınıfdaşlarının dalavereleri ile uğraş, öğretmendan hayat dersi dinle, eve geri dön. Tek yaptığım bu hayatımın son 1.5 senesinde. Aklımdaki tek düşünebildiğim çözüm açığa geçmek ama yine açığa geçince sorunlarım çözülür mü bilmiyorum. Açık liseden YKS'de iyi bir puan alabilir miyim? İngilizce biliyorum son senenin YDT'sine baktım rahat yapabiliyorum. Ama oradan bir iş bulabilir miyim? Ne yapacağım hakkında bir fikrim yok, belki siz akıl verebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailen seni açık liseye geçirebilir ise geç şuan geçmek zor. Ama geçersen OBP'n yüksek olur açık liseden mezun olan arkadaşlarımın hepsinin OBP'si 99.

Eğer düzenli çalışırsanız açık liseyi de rahatlıkla bitirebilirsiniz. Kimseye aldırış etmeyin ama açık liseye geçip tembellik yapacaksanız da şimdiki lise eğitiminizden daha kötü olur. Açık liseye geçebilmek için geçerli mazeretiniz varsa ve çalışırım diyorsanız geçebilirsiniz. Açık liseyle alakalı aklınıza takılan soru olursa da yeni konu açıp beni etiketlemeniz yeterlidir, yardımcı olurum.

Eğer disiplinli biriysen açığa geçmen daha iyi olur elbette. Ama şuan değilde 11 veya 12. sınıfta öneririm. Belki 11. sınıfta bölüm seçince bakış açın değişir okula karşı. Muhtemelen dil bölümü seçersin eğer okulunda varsa. Yoksa zaten açığa geç. Yani kısacası okulun bitmesine 2 ay falan kalmış biraz daha dayan, 11. sınıf başlasın sevmezsen açığa geçersin.

Bu arada asıl soru açığa nasıl geçeceksin? Orası mühim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı