Açık liseye geçince ne yapmalı?

fatihh12

Centipat
Katılım
2 Kasım 2021
Mesajlar
218
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu yıl 9. sınıf başlıyor. İlk yıldan açık liseye geçmeyeceğim ama 10. sınıfta açığa geçersem nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Açığa geçip dershaneye gitmek bile 10.sınıf için sizi zorlar çünkü çoğu dershane 5 gün eğitim vermiyor 12.sınıflar hariç. Nasıl bir yol izleyeceğine gelirsek ek eğitim alacak mısın belirtmemişsin iki ihtimal için de yazıyorum.

Ek eğitim yani dershaneden destek alacaksan olay basit. Eve gel tekrar et anlamadığın konunun anlatımını izle testini çöz.

Ek eğitim almayacaksan Devlet müfredatına uygun git. Konuların önce konu anlatımını izle testini çöz ve okul programı ile birlikte git. Yani bugün matematik çalışmayayım yarın zaten cumartesi yarın çalışırım deme. Emin ol bir süre sonra düzene uymamaya başlayacaksın ve işler çığrından çıkacak artık dersle hiçbir ilgin kalmayacak. Zamanları aksatmadan süreli bir şekilde çalış. Denemeler çöz ve sınavlar okul başladıktan 6 hafta sonra ve ara tatillerden 6 hafta sonra olur. Youtubeda hocaların yaptığı sınavları çözmeye çalış kendin sınava giriyormuş gibi. Bu kadar erkenden açığa geçme sebebin okulun eğitiminin kötülüğü ise bir şey diyemem geçmelisin fakat daha rahatlık vb. içinse önermem şimdiden.
 
Kendinde potansiyeli görüyorsan bu sene ortalamanı yükselt, seneye nakil ol.

Düzgün ve prensipli bir çalışma ile sayısalda notları zaten 100'e zorlarsın.

Bu sene başarılı olamazsan zaten açık lisede hiç olamazsın.
 
Açığa geçmek akıl karı değil. Kesinlikle önermem. Okuldan devam et, en kötü 11.sınıfta özel okula geçersin. Ya da açık + dershane. Ama açığı önermiyorum.
 
En erken 11'de geç. Çünkü ilk iki sene sözel sayısal ayrımı yok. Hocalar notlarını şişirir faydana olur. Ayrıca iki sene temel oluşturman lazım.
Bu arada geçip ne yapmayı düşünüyorsun?
 

Geri
Yukarı