Açık liseye geçmek aklıma giriyor ama kaygılarım var

Kesinlikle kendine bir plan ve program yapacaksın. Erken yatıp erken kalkmanı öneririm. 00.00 gibi yatıp 09.30'da kalkmak gibi. Sabahları konu öğrenme odaklı çalışırsın, öğlenleri soru çözümü yaparsın, akşamları ise yorulduğunda tekrar yaparsın. Kafan yorulduğunda tekrar yapmak konu öğrenmekten daha kolaydır. Oyununu akşam yemeğinden önce 1 saat oynayabilirsin. Ama kesinlikle kronometreni aç ve 1 saat ayarla yoksa o oyunu 3-4 saat oynarsın. Kendini tutamazsın.
 
Kendine çekidüzen vermen lazım, yapacak bir şey yok. Üniversitede ne yapmayı düşünüyorsun?

Kendin yapmalısın zaten. Birilerinin demeleriyle çalışacaksan sıkıntı.

Abi bu çekidüzen verme ve ders çalışmaya özen verme ile ilgili tavsiyelerin varsa bir blog oluşturabilirsin zira çoğu öğrencinin sorunu okumak isterim.
 
anadolu lisesine puanın yetiyormu?
LGS puanı mı? Ben Güzel Sanatlar'ın yetenek sınavına çalıştığım için ders çalışmadım ve kötü alacağım için de LGS'ye girmedim.
açık liseden mezun oluyorsun. ve bu kötü.
lisede veri tabanı son sınıf öğrencisiyim. emeğim boşa gitmeşin diye açık liseye geçnedim. ama geçen bir arkadaş var.
Geçen arkadaşınız durumundan memnun mu?
 
Açık lisede hangi alanlar olduğuna nereden bakabilirim?
Bu konuyu oluşturduktan ve müzik alanının olmadığını fark ettikten sonra bir süre daha okula gittim ve gerçekten örgün eğitimin bana uygun olmadığını anladım. Şu anda müzikte verdiğim emekleri çöpe atacak olsam da, açık liseden devam edebilmek için bir başka iyi olduğumu düşündüğüm İngilizce'den devam etmek istiyorum.
 
Açık lisede hangi alanlar olduğuna nereden bakabilirim?
Açık lisede alan seçimi olmuyor, mesleki açık öğretimde de mesleğe yönelik alanlar oluyor. Kaldı ki sizin o bölümle alakanız olmayacağı için düz açık liseye geçiş yapacaksın. Dolayısıyla alan seçimi vs. gibi şey olmuyor.
 
Güzel Sanatlar mı? Üff ne güzel ortam vardır orda (yanılıyor muyum?) Ben teknik meslek lisesine gitmek zorunda kaldım, çocuklar kafasını çöp kovasına sokmaya çalışarak sosyalleşiyorlardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı