Açık liseye geçmek aklıma giriyor ama kaygılarım var

Güzel Sanatlar mı? Üff ne güzel ortam vardır orda (yanılıyor muyum?)
Yaramaz çocuklar düz lisede de, fen lisesinde de, güzel sanatlarda da aynı hocam.
Ben teknik meslek lisesine gitmek zorunda kaldım, çocuklar kafasını çöp kovasına sokmaya çalışarak sosyalleşiyorlardı.
O da biraz abartıymış, bizde o kadar değil😁.
Açık lisede alan seçimi olmuyor, mesleki açık öğretimde de mesleğe yönelik alanlar oluyor. Kaldı ki sizin o bölümle alakanız olmayacağı için düz açık liseye geçiş yapacaksın. Dolayısıyla alan seçimi vs. gibi şey olmuyor.
Düz liselerde verilen ders kitapları ile açık lisede verilenler aynı mı?

Sizce açık liseye geçersem günde kaç saat ders çalışmalıyım? Örgün eğitimde sadece sınavlardan önce çalıştım ve ortalamam 75. Evde açıp da 5 dakika ders çalıştığım olmamıştır.

Açık liseye geçme başvurusunda bulunurken, şu anda gittiğim okulun idaresinden bir belge almam gerekiyor mu veya gidip de bir işlem yapmam gerekiyor mu? İzlediğim bir videoda tek gereken şeylerin biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanı olduğunu söylemişlerdi ama doğru mu bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
Düz liselerde verilen ders kitapları ile açık lisede verilenler aynı mı?
Aynı, bir fark yok. Hatta bazı dersler için direkt okullarda verilen kitaplar bile verilebiliyor.
Sizce açık liseye geçersem günde kaç saat ders çalışmalıyım?
Sınava son 2-3 hafta kala son 5 senenin çıkmış sorularını ve kitaptaki tema değerlendirme sorularını çözsen yeterli olur.
Okulun idaresinden bir belge almam gerekiyor mu?
Okuldan tasdikname belgesi almanız gerekmekte. Almak zorunlu değil ama ileride yaşanabilecek olası problemlere karşı alsanız iyi olur.
 
Açık liseden çok daha kısa sürede mezun olabilirsin. Ek olarak, ben bugüne kadar kimsenin kimseye "hangi liseden mezunsun" diye sorduğunu duymadım. Akademik kariyer düşünüyorsan veya iş hayatında en fazla soracakları şey mezun olduğun üniversite olur.
 
Geçtin mi açıköğretime? Ben de güzel sanatlarım ama çok kararsızım iyice içime kapanırım diye de korkuyorum.
Geçtim. İçime kapanma gibi bir şey olmadı. Belki eskisinden de iyiyim sosyal olarak çünkü her gün sevmediğim insanları görmekten kurtuldum. Hayırlısı olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı