Açık liseye geçmek mantıklı mıdır?

bir zaman sonra sıkmaya başlayacak
Bir zaman sonra da okul sıkmıyor mu zaten ;)

Onun dışında geçme diyenlere kesinlikle bakma, açık lise bir ayrıcalıktır. Açık lise sistemi işleyişi hakkında bir bilgin yoksa konu aç, beni etiketle. Sonuna kadar yardımcı olacağım.

diğer derslerinde problem yaşayacaksın.
Okulda da yaşamayacak mı zaten? Bu nasıl düşünce şeklidir?
 
12. sınıfın 1. döneminin sonlarına doğru tüm devamsızlığımı kullanıp dershaneye gidiyordum ve 2. dönem de açık liseye geçtim. Geçtikten 3 hafta sonra pandemi nedeniyle tüm okullar kapandı fakat şu an öyle bir olay yok. Avantaj olarak hem dershane hem okul yapan varsa aranızda yol problemi ortadan kalkıyor ve vakit kazanıyorsunuz ayrıca açık lisede not sistemi farklı hesaplanıyor sanırsam, benim OBP'min 85-88 olması gerekirken 92 olmuştu. Tavsiyem 12. sınıfa kadar geçmemeniz, eğer kendinize aşırı güveniyorsanız ve 11. sınıf konularını kendi başınıza evde halledeceğinizi düşünüyorsanız deneyebilirsiniz. Ben 12. sınıfa kadar açık liseye geçmeyi önermiyorum.
 
Açık liseye geçtikten sonra okula gitmediğin zamanı iyi kullanıp avantaja çevirirsen okuldan bile daha fazla verim sağlarsın ama o zaman içerisinde yan gelip yatarsan avantajını değil dezavantajını yakalamış olursun kısacası her şey sende bitiyor zamanını düzgün kullanabilirsen açık liseye geçmek mantıklıdır.
 

Geri
Yukarı