Arkadaşlar direkt konuya giriyorum. 12. sınıfım devamsızlık hakkım bitti zaten okul çok zaman kaybı gibi geliyor ve 12'lere devamsızlık affı gelmezse son güne kadar okula gitmem gerekiyor. Devamsızlığımı sildiremezsem açık liseye geçmeli miyim? Çevremdekiler açık liseye geçersem pişman olacağımı düşünüyor çok kararsız kaldım.
Bu soru kişiden kişiye değişir. Açık konuşacağım. Eğer kendi uygulamalarınızda , okulu geçiyorsanız , okul size yük oluyor demektir. Eğer , incik cıncık herşeyi bilmem lazım , ara ara saçmalıyorum , kendi başıma bir disiplinim yok diyorsanız , ayvayı yersiniz.
Açıkta olmanın avantajları:
Normal okula giden bir kişi uyku+ders+yemek+bakımla birlikte 18 saatiniz gider. Eğer okulu verimli kullanamazsanız , istediğiniz kadar çalışın , 8 saat kayıp edersiniz. Açıkta ise , eğer düzeni sağlarsanız. Uyku+dinlenme+spor+bakım+yemek( yürüyüşü kesinlikle tavsiye ederim) günde 10 saat kayıpla 14 saati kullanmak size kalır . Eğer bu süreyi verimli kullanırsan , var olan halinin 2 katına çıkabilirsin. Eğer hocalarını sevmiyorsan , internette olan binlerce hocadan biri (illaki hitap eden bulursun) ile gider çok daha severek dersi çalışabilirsin.
Dezavantajları:
Bir konuyu başaramadığında , izlenim uygulamaları (Youtube) gibi yerlerde şunu nasıl geliştiririm , diye aratıp , sosyal medya şarlatanları (tabi ki bu herkes için geçerli değil , ama bence büyük çoğunluk böyle) 10 dakikalık videolar halinde işte şu nasıl yapılır , bu nasıl yapılır diye ilgini çekip , adeta senin saatlerini ekran başında alabilirler. Bu elemanlara dikkat etmen gerek. Kene gibidirler her an yapışabilirler. Zor zamanlarda çalışmaktan başka bir yolu olduğunu hatırlatamalı , asla bu adamların " konu çalışmalısınız" cümlesi ile yol gitmemelisiniz. Başarı hikayeleri vs , dinlememelisiniz.
Okulda olmanın avantajları
İstediğin zaman karşılık alabileceğiniz mutualist bir yapı
Canınız sıkıldığında konuşabilecek insanlar
Disiplinsizseniz , disiplini var eden bir yapı.
peki ileride açık lise mezunu olduğum için bi sorun çıkar mı acaba?
Kamu personeli olmak istiyorsanız olmaz.
Özelde ise herşey işverene bağlı , karışnızdaki işveren , açıkta bitirdiğiniz için sizi kendini geliştirmiş bir canavar olarak da görebilir (ki bu çok az , hatta 85 milyonda , milyonda bir) ya da sizi kendinizi geliştirememiş , lise çağlarında pek iyi işler yapmamış , son yıla gelince bişeyler yapmış biri olarak da görebilir. Bu soru görecelilik içeriyor. Ama iyi bir diplomanız olursa genel takmaz diye düşünüyorum.