Açık liseye geçmeli miyim?

alexaaa

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar direkt konuya giriyorum. 12. sınıfım devamsızlık hakkım bitti zaten okul çok zaman kaybı gibi geliyor ve 12'lere devamsızlık affı gelmezse son güne kadar okula gitmem gerekiyor. Devamsızlığımı sildiremezsem açık liseye geçmeli miyim? Çevremdekiler açık liseye geçersem pişman olacağımı düşünüyor çok kararsız kaldım.

Açık liseye geçmenin pişmanlıktan öte her zaman daha yararlı olduğunu savunan oldum kendimce. Öğretmenler ile uğraşma derdiniz yok, öğrencilerin bağırması ve ders huzurunu bozma olayıyla da ilginiz yok. Her şey size ait YouTube üzerinde tonlarca farklı kişi var konuları açıklayan birini beğenmezsiniz diğerine geçersiniz ve illaki bir şekilde konuyu öğrenirsiniz bana göre. Bütün gün size ait olacak ve zamanınız bol. Çalışmayı düşünüyorsanız bence geçmenizi öneririm. 10. sınıftan ayrılıp açık liseye geçip bitiren biri olarak bence açık lise bir nimet.

Son düzenleme:
Arkadaşlar direkt konuya giriyorum. 12. sınıfım devamsızlık hakkım bitti zaten okul çok zaman kaybı gibi geliyor ve 12'lere devamsızlık affı gelmezse son güne kadar okula gitmem gerekiyor. Devamsızlığımı sildiremezsem açık liseye geçmeli miyim? Çevremdekiler açık liseye geçersem pişman olacağımı düşünüyor çok kararsız kaldım.

Eğer kendiniz ders çalışabiliyorsanız açık liseye geçmeniz sizin için daha yararlı olacaktır.

Açık liseye geçmenin pişmanlıktan öte her zaman daha yararlı olduğunu savunan oldum kendimce. Öğretmenler ile uğraşma derdiniz yok, öğrencilerin bağırması ve ders huzurunu bozma olayıyla da ilginiz yok. Her şey size ait YouTube üzerinde tonlarca farklı kişi var konuları açıklayan birini beğenmezsiniz diğerine geçersiniz ve illaki bir şekilde konuyu öğrenirsiniz bana göre. Bütün gün size ait olacak ve zamanınız bol. Çalışmayı düşünüyorsanız bence geçmenizi öneririm. 10. sınıftan ayrılıp açık liseye geçip bitiren biri olarak bence açık lise bir nimet.
peki ileride açık lise mezunu olduğum için bi sorun çıkar mı acaba?

Peki ileride açık lise mezunu olduğum için bir sorun çıkar mı acaba?

Alınan diploma lise diploması ile aynı bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Sadece yurtdışı kaynaklı sorunlar çıkacağını belirten bir kitle var fakat onun hakkında da pek bilgim yok.

Sınavlara da öyle normal okulda olduğu gibi aşırı çalışmanıza gerek yok. Sorulan sorular genellikle diğer yılların çıkmış soruları oluyor onları tekrar edip bir de azıcık kitaba göz gezdirirseniz havada karada geçersiniz. Sınavda 9 doğru yapmanız gerekiyor dersi geçmeniz için ve yanlışlar da doğruları götürmüyor. 9 doğru yaptığınız zaman o dersin kredisi ne kadar ise o kadar kredi alıyorsunuz ve krediniz 170 üstü olduğunda zorunlu dersiniz kalmamışsa eğer mezun oluyorsunuz.

Bu soru kişiden kişiye değişir. Açık konuşacağım. Eğer kendi uygulamalarınızda , okulu geçiyorsanız , okul size yük oluyor demektir. Eğer , incik cıncık herşeyi bilmem lazım , ara ara saçmalıyorum , kendi başıma bir disiplinim yok diyorsanız , ayvayı yersiniz.

Açıkta olmanın avantajları:

Normal okula giden bir kişi uyku+ders+yemek+bakımla birlikte 18 saatiniz gider. Eğer okulu verimli kullanamazsanız , istediğiniz kadar çalışın , 8 saat kayıp edersiniz. Açıkta ise , eğer düzeni sağlarsanız. Uyku+dinlenme+spor+bakım+yemek( yürüyüşü kesinlikle tavsiye ederim) günde 10 saat kayıpla 14 saati kullanmak size kalır . Eğer bu süreyi verimli kullanırsan , var olan halinin 2 katına çıkabilirsin. Eğer hocalarını sevmiyorsan , internette olan binlerce hocadan biri (illaki hitap eden bulursun) ile gider çok daha severek dersi çalışabilirsin.

Dezavantajları:

Bir konuyu başaramadığında , izlenim uygulamaları (Youtube) gibi yerlerde şunu nasıl geliştiririm , diye aratıp , sosyal medya şarlatanları (tabi ki bu herkes için geçerli değil , ama bence büyük çoğunluk böyle) 10 dakikalık videolar halinde işte şu nasıl yapılır , bu nasıl yapılır diye ilgini çekip , adeta senin saatlerini ekran başında alabilirler. Bu elemanlara dikkat etmen gerek. Kene gibidirler her an yapışabilirler. Zor zamanlarda çalışmaktan başka bir yolu olduğunu hatırlatamalı , asla bu adamların " konu çalışmalısınız" cümlesi ile yol gitmemelisiniz. Başarı hikayeleri vs , dinlememelisiniz.

Okulda olmanın avantajları

İstediğin zaman karşılık alabileceğiniz mutualist bir yapı
Canınız sıkıldığında konuşabilecek insanlar
Disiplinsizseniz , disiplini var eden bir yapı.

peki ileride açık lise mezunu olduğum için bi sorun çıkar mı acaba?
Kamu personeli olmak istiyorsanız olmaz.
Özelde ise herşey işverene bağlı , karışnızdaki işveren , açıkta bitirdiğiniz için sizi kendini geliştirmiş bir canavar olarak da görebilir (ki bu çok az , hatta 85 milyonda , milyonda bir) ya da sizi kendinizi geliştirememiş , lise çağlarında pek iyi işler yapmamış , son yıla gelince bişeyler yapmış biri olarak da görebilir. Bu soru görecelilik içeriyor. Ama iyi bir diplomanız olursa genel takmaz diye düşünüyorum.

Bu soru kişiden kişiye değişir. Açık konuşacağım. Eğer kendi uygulamalarınızda , okulu geçiyorsanız , okul size yük oluyor demektir. Eğer , incik cıncık herşeyi bilmem lazım , ara ara saçmalıyorum , kendi başıma bir disiplinim yok diyorsanız , ayvayı yersiniz.

Açıkta olmanın avantajları:

Normal okula giden bir kişi uyku+ders+yemek+bakımla birlikte 18 saatiniz gider. Eğer okulu verimli kullanamazsanız , istediğiniz kadar çalışın , 8 saat kayıp edersiniz. Açıkta ise , eğer düzeni sağlarsanız. Uyku+dinlenme+spor+bakım+yemek( yürüyüşü kesinlikle tavsiye ederim) günde 10 saat kayıpla 14 saati kullanmak size kalır . Eğer bu süreyi verimli kullanırsan , var olan halinin 2 katına çıkabilirsin. Eğer hocalarını sevmiyorsan , internette olan binlerce hocadan biri (illaki hitap eden bulursun) ile gider çok daha severek dersi çalışabilirsin.

Dezavantajları:

Bir konuyu başaramadığında , izlenim uygulamaları (Youtube) gibi yerlerde şunu nasıl geliştiririm , diye aratıp , sosyal medya şarlatanları (tabi ki bu herkes için geçerli değil , ama bence büyük çoğunluk böyle) 10 dakikalık videolar halinde işte şu nasıl yapılır , bu nasıl yapılır diye ilgini çekip , adeta senin saatlerini ekran başında alabilirler. Bu elemanlara dikkat etmen gerek. Kene gibidirler her an yapışabilirler. Zor zamanlarda çalışmaktan başka bir yolu olduğunu hatırlatamalı , asla bu adamların " konu çalışmalısınız" cümlesi ile yol gitmemelisiniz. Başarı hikayeleri vs , dinlememelisiniz.

Okulda olmanın avantajları

İstediğin zaman karşılık alabileceğiniz mutualist bir yapı
Canınız sıkıldığında konuşabilecek insanlar
Disiplinsizseniz , disiplini var eden bir yapı.
cevabınız için teşekkür ederim. açığa geçmeyi istememin diğer sebeplerinden biri de okulda güzel hocalarımız var fakat çoğu dersler boş geçiyor ve arkadaşlarım olduğu için okulda da verimli vakit geçiremiyorum ve her sabah erkenden uyanıp okula gitmek beni gerçekten çok yoruyor aynı zamanda dershanede var ikisini aynı anda yürütemiyorum ders çalışmayı da pek sevmiyorum ama okul ve dershane aynı anda olmazsa eğer gerçekten çalışabileceğimi düşünüyorum ama çevremdekiler açığa geçersem evde de çalışamayacağımı düşünüyorlar açıkçası ben de pek bilmiyorum çalışabilir miyim ama en azından sürekli yorgun olmam diye düşünüyorum okul olmadığı için sizce doğru mu düşünüyorum?

Cevabınız için teşekkür ederim. Açığa geçmeyi istememin diğer sebeplerinden biri de okulda güzel hocalarımız var fakat çoğu dersler boş geçiyor ve arkadaşlarım olduğu için okulda da verimli vakit geçiremiyorum ve her sabah erkenden uyanıp okula gitmek beni gerçekten çok yoruyor aynı zamanda dershanede var ikisini aynı anda yürütemiyorum ders çalışmayı da pek sevmiyorum ama okul ve dershane aynı anda olmazsa eğer gerçekten çalışabileceğimi düşünüyorum ama çevremdekiler açığa geçersem evde de çalışamayacağımı düşünüyorlar açıkçası ben de pek bilmiyorum çalışabilir miyim ama en azından sürekli yorgun olmam diye düşünüyorum okul olmadığı için sizce doğru mu düşünüyorum?

Açık lise biraz iradeye bağlı. Yapmak istiyorum derseniz kendinize yapabilirsiniz bunun zorluğu yok. Okulda olduğu gibi erkenden kalkmanıza gerek yok istediğiniz saatte başlayıp istediğiniz saatte ders çalışabilirsiniz insanların açık liseye ters gözle bakmasının sebebi geçen herkesin çalışmayıp yan yatması. Okumayı en azından liseyi bitirmeyi düşünüyorsanız bence halledersiniz. Sınav soruları çok zor değil ve bu sınav da Online olacak bir yere gitmenize de gerek yok bilgisayar veya telefondan yattığınız yerde çözebilirsiniz. Kendinize güveniyorsanız geçmenizi öneririm erken kalkma, sabah sabah öğretmenin bağırmasını dinleme, boş boş insanlarla uğraşma durumları olmadığı için daha rahat edersiniz.

cevabınız için teşekkür ederim. açığa geçmeyi istememin diğer sebeplerinden biri de okulda güzel hocalarımız var fakat çoğu dersler boş geçiyor ve arkadaşlarım olduğu için okulda da verimli vakit geçiremiyorum ve her sabah erkenden uyanıp okula gitmek beni gerçekten çok yoruyor aynı zamanda dershanede var ikisini aynı anda yürütemiyorum ders çalışmayı da pek sevmiyorum ama okul ve dershane aynı anda olmazsa eğer gerçekten çalışabileceğimi düşünüyorum ama çevremdekiler açığa geçersem evde de çalışamayacağımı düşünüyorlar açıkçası ben de pek bilmiyorum çalışabilir miyim ama en azından sürekli yorgun olmam diye düşünüyorum okul olmadığı için sizce doğru mu düşünüyorum?
Disiplin konusunda : Bunu denemenin en iyi yolu , cumartesi pazar günü tamamen sosyal medya ve türevi eğlence araçlarını bırakıp 2 gün kendinizi deneyimlemektir . Bence doğru düşünüyorsunuz. Ama dediğim gibi disiplin işini denemeniz gerek.

Yorulma konusunda haklısınız . Ben de okula gidiyorum . Özel okul (aile zoru) hem yoruluyorum , hem okulun eğitimi rezalet yakınıyorum , hem de tüm enerjimi alıyor...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı