Açıklama: Cloudflare Önbellek Sorunu

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.058
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Merhaba,

4 Ekim Pazar günü saat 14:50 sularında bazı kullanıcılar sitede kendilerini diğer kullanıcıların hesabıyla giriş yapmış gibi bir durumla karşılaştı. Bugün Cloudflare kaynaklı bu sorunun nasıl olduştuğunu ve bir daha olmaması için aldığımız önlemleri açıklayacağız.

Öncelikle Technopat olarak yeni teknolojileri uygulama konusunda en hızlı adım atan yayınlardan biriyiz. 4K çözünürlüğe geçiş, HTTPS, HTTP/2 ve HTTP/3 gibi teknolojiler bunlardan bazıları. Hizmet aldığımız platformlardan biri olan Cloudflare'i bu bağlamda sürekli takip ediyoruz ve gelen yeni teknolojileri anında devreye sokuyoruz. Amacımız sizlere daha hızlı ve kaliteli bir hizmet sunmak.

Cloudflare, yakın zamanda Wordpress sitelerin hızını büyük ölçüde artıran Automatic Platform Optimization (APO) özelliğini devreye soktu. Biz de bu özelliği Pazar günü devreye aldık. Lakin bu özellik, sitedeki çerezleri de önbelleğe aldığından, daha önce Steam'in de başına gelen kullanıcıların kendilerini başkasının hesabında bulma sorununu beraberinde getirdi. Steam'in bu konudaki resmi açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Sorunu çözmek için hemen bu özelliği devre dışı bıraktık ve hatayı da Cloudflare ekibine ilettik. Ekip kısa sürede dönüş yaparak mühendislerinin bir güncelleme yaptığını ve tekrar deneyebileceğimizi söyledi. Henüz tekrar denemedik fakat sorunun Cloudflare tarafından onaylandığını ve yazılımın geliştirilmesine katkıda bulunduğumuzu söyleyebiliriz. Çerezlerin istisna listesine eklenmesiyle ilgili benzer talepleri Cloudflare blog girdisinin altında da görebilirsiniz.

1601907405288.png


Sonuç olarak bu sorunun Technopat.net kaynaklı olmadığını belirtmek isteriz. Buna ek olarak kullanıcı şifrelerine herhangi bir erişimin de söz konusu olmadığını ve şifrelerin veritabanında da şifreli olarak saklandığını ekleyelim.

Bu tür sorunların tekrar etmemesi için artık yeni özelliklere biraz daha gecikmeli geçiş yapacağız.

Sevgiler
 
Herkes, böyle ciddi bir soruna karşı uzun bir açıklama yapılmasını beklerken lifo'nun "Sorun düzeldi." diye iki kelime mesaj yazıp ardından da hiçbir şey olmamış gibi konuyu da kilitlemesi herkesi sinirlendirmişti.

Böyle bir sorunun oluşmaması biz üyelerden çok siz yöneticiler için önemli, zira Mikail Fidan'ın hesabına dahi girebilen olmuş:
4.png


:D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı