Açılış Programı Seçimi

260448

Kilopat
Merhaba elimde üniversitede kullanacağım eski bir laptop var. Amacım eğitim amaçlı kullanmak, arada eski oyunlarda vs takılmak, internete girmek. Üniversite derslerinde internet olmayacağı için Wi-Fi kapatmayı düşünüyorum. Bataryanın daha fazla gitmesi ve hızının düşmemesi için hangi programları kapatmalıyım?

Bunlar başlangıç kısmı programları;

Intel(R) Common User InterfaceIntel CorporationC:\Windows\system32\igfxtray.exe
Intel(R) Common User InterfaceIntel CorporationC:\Windows\system32\hkcmd.exe
Intel(R) Common User InterfaceIntel CorporationC:\Windows\system32\igfxpers.exe
SAIICpl ApplicationBilinmeyenC:\Program Files\CONEXANT\SAIICpl.exe /t
Delayed LauncherIntel Corporation"C:\Program Files\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIconLaunch.exe" "C:\Program Files\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIcon.exe" 60
Intel(R) PIconStartupIntel Corporation"C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\IMSS\PIconStartup.exe"
InstallShieldAcresso Software Inc.C:\Windows\Installer\ Yazacaktım ama çok uzun ve sonu bir kısayollu kodlu.exe
Intel(R) PROSet\Wireless WiMAX Connection UtilityIntel (R) Connection Utility"C:\Program Files\Intel\WiMAX\Bin\WiMAXCU.exe" /tasktray /nosplash
CameraMonitor ApplicationSonix Technology Co., Ltd.C:\Windows\vsnp2uvc.exe
Bluetooth SoftwareBroadcom Corporation.C:\PROGRA~1\WIDCOMM\BLUETO~1\BTTray.exe

Hizmetler kısmında Microsoft harici olanlarda Proset WiMAX(bir tane daha yardımcısı), Rapid Storage Technology, Management Security Application User Notification Service ve normal servisi var.

Not: Antivirüs ve normal tarayıcı güncelleştiricisi gibi şeyler ben kapattım.
Not 2: Kablosuz fare kullanıyorum, Bluetooth kapatılmıyor (bağdaştırıcıyı kapat dememe rağmen).
Not 3: Windows OEM anahtara sahip normalde Home Basic ama sitesinden veya herhangi bir yerden Türkçe Home Basic bulamadığım için şu an illegal Ultimate kullanıyorum.
Not 4: Office uygulamalarım 2016 orijinal.
Not 5: Bilgisayarda en sevdiğim özellik SRS Premium Sound tek o açık kalsa bile olur, onu kapatmayı düşünmüyorum.

İstediğim görev yöneticisindeki işlem sayısını azaltmak. Brave Browser ekstra eklentisiz tek sekme + görev yöneticisi açıkken 45 işlem çalışıyor. Tarayıcı öneriniz olursa da beklerim.

Bilgisayar özelliklerim;
İşlemci: i3 M 370 @2.40 GHz (4 CPUs)
RAM: 4096 MB 1066 MHz
Ekran kartı: 1696 MB Intel HD Graphics (i3) 128 Bit sanırım 666 MHz (373 yazıyor 746 olması gerek ama öyle bir MHz bulamadım)
Hard Disk: 5400 RPM (300 GB)

Dipnot: Home Basic (64 Bit) Türkçe orijinal bulursanız da atarsanız sevinirim. OEM anahtarı Microsoft sitesinde yazınca kullanılmış gözüküyor, indirme yapmıyor.
Dipnot 2: Bilgisayara format atarken UEFI diye bir yazı görmüştüm kapalı yazıyordu, eğer UEFI ile format atarsam çok bir +'sı Windows 7'de olmuyor diye biliyorum. Çok önemliyse söyler misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı