Açılışta açılan programlar

Ömer Gündüz

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2012
Mesajlar
3.204
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Açılışta açılan programları nereden düzenliyorduk? :D Bir sürü saçma şey açılıyor silmek istemiyorum da çünkü işime yarıyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştır'a msconfig yaz. Başlatma kısmında açılışta açılan programlar var. Oradan devre dışı bırakabilirsin. Ayrıca yine çalıştır'a services.msc yazıp gereksiz servisleri de kapat ya da bazılarını gecikmeli başlat.
 
Uygulamasız olarak Windows başlangıcında yüklenen programları görme ve devredışı bırakma yolları:

1- Windows ve R tuşlarına Bas, açılan kutucuğa services.msc yazıp Enter... Ne var ne yok karşına getirir ;)

Ha peki burada ne var ne yok dersen "Distributed Link Tracking Client" gibi gereksiz şeyler de var, kritik şeyler de. Eminsen gereksiz olduğuna çift tıkla durdur'a tıkla ve kapat. Disable ile yeniden açılmasını engellersin. İngilizcen varsa Black Viper's Website ne ne işe yarar sıralıyor, yoksa da sor anlatalım :)

2 - Bu fazla detaylı, kolay yoldan bilgisayar başladığında açılan uygulamaları görmek ve kapatmak istiyorum dersen kolayı şu:
Başlat- Bütün Programlar- Başlangıç, ne var ne yok bir göz atarsın buradan, gereksizleri gözüne kestirirsin sonra da Registry Editor'ü açarsın

'HKEY_CURRENT_ USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run' kısmına gelirsin burada bir de 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run' buradan görüp kutulardaki işaretleri kaldırarak başlangıçta yüklenmemesini garanti edebilirsin.

3- Yine bir başka yol System Configuration Utility. Windows tuşu ve R, açılan kutuya "msconfig" - enter. Kutuları kaldır, iş bitti. Sistemi yeniden başlatmayı unutma.
 
Oyuna girerken ilk işim işlemlerdeki gereksiz bulduğum herşeyi kapatmak. Windows klasik görünümüne sokmak ve son olarak game booster'de tüm kutucukları işaretlemek. Böylelikle işlemci boşta %0 çalışıyor. He son olarak explorer.exe var. Bunu kapattıktan sonra görev y.'den çalıştır ile oyunu açıyorum.

Sonuç olarak gta4'de bu işlemleri yaparak 20 fps alıyorum. Yeter bereket versin. ;)
Ayarlarlarım:
Yüksek
Yüksek
Orta
Düşük
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı