Açılışta No Signal Hatası

Burakrals

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, arkadaşımın başına gelen bu sorun için çözüm arayalım diye böyle bir konu oluşturdum. Bilgisayarını açınca "no signal" hatası alıyor. Kasayı açıp çalıştırdığımda fanlar dönüyor, sıkıntı yok ama ekran kartı fanı 5-10 saniye çalıştıktan sonra duruyor. Tahminimce ısınmadığı için boş yere dönmüyordur. Eğer fanın dönmeye devam etmesi lazımsa sorun ekran kartı ile alakalı olabilir. Ekran kartı model GTX 1050. RAM yuvasını değiştirdim ve temizledim ancak bir çözüm olmadı. Ekran kartını yerinden çıkardım. Anakarta bağlayacaktım. Ekran kartsız açacaktım bilgisayarı ama onu da yapamadım. Anakarta bağlayacağım aparatı bulamadım. O yüzden bir daha taktım ekran kartını. Bilgisayar açılırken "dıt" sesi gelir, tahminimce o ses HDD'den gelir, o ses gelmiyor. HDD nasıl sökülür, nasıl takılır, nasıl tamir edilir bilgim olmadığı için dokunmadım. Onun dışında HDMI'i dönüştürücü ve kablolar tamamen değişti. Belki çözünürlük bozulmuştur diye BIOS menüsüne girmeye çalıştım. Ona da giremedim. Tüm çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bip sesi HDD'den gelmez. Anakart üzerindeki buzzer'dan gelir.
Teşekkür ederim
Arkadaşım benzer bir sorun yaşadı ve ekran kartında olduğu söylendi. Fakat bir bilgisayarcıya götürmenizde fayda var. Kablo kaynaklı değilse birçok neden olabilir.

Tavsiyeniz için teşekkürler
Sorun ekran kartıyla alakalı imiş tamirci çıkarınca çalıştı ama tamir ettirmedik akartin garantisi olabilir emin değiliz eğer yoksa garantisi tamiri var mıdır acaba varsa ne kadardır

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı