Açılmayan bilgisayara format atılırsa dosyalar gider mi?

Xerra

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia GTX 420 2000mb
6 GB RAM
i3 550 3.20 GHZ
120 gb ssd
297 Gb HDD
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım açılmıyor diski bulamiyor, ben de formatlamayi düşünüyorum ama format USB'si hazırladığımda takıyorum. İleri diyorum dosyaları koru dediğim halde bana güncelleyerek yapın diye bir hata veriyordu, tam hatayı hatırlamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim ama dosyalarıma zarar gelmeden.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Xerra
Dosyaları mutlaka kurtarmanız gerekiyorsa..
En sağlam yöntem şu:
Diski sökün ve Windows yüklü olan başka bir PC ye ikincil disk olarak takın. Harici disk kutusu da kullanabilirsiniz.
Bu şekilde dosyalarınıza direk erişme ihtimaliniz var.

Direk erişilir durumda değil ise dahi çözümü yine de ikincil disk olarak takılı iken aramalısınız.
( Bu durumda tekrar konu açın.)

@Xerra
Dosyaları mutlaka kurtarmanız gerekiyorsa..
Diski sökün ve Windows yüklü olan başka bir PC ye ikincil disk olarak takın. Harici disk kutusu da kullanabilirsiniz.
Bu şekilde dosyalarınıza direk erişme ihtimaliniz var.

Direk erişilir durumda değil ise dahi çözümü yine de ikincil disk olarak takılı iken aramalısınız.
( Bu durumda tekrar konu açın.)
şöyle birşey gördüm. Var olan Windowsun üzerine Windows kurarsak dosyalarım saklanıyor ve Windows.old diye dosya geliyormuş ne kadar doğruluğu vardır?

şöyle birşey gördüm. Var olan Windowsun üzerine Windows kurarsak dosyalarım saklanıyor ve Windows.old diye dosya geliyormuş ne kadar doğruluğu vardır?
Var doğruluğu hatta ben denedim. Ama sadece indirilenler,masaüstü,resimler,videolar klasörleri saklanıyor diye biliyorum.

Doğru ama disk normal yollarla erişilebilir ise dosyalar korunur.
Yani o diski ikincil disk olarak başka bir PC ye taktığınızda dosyalara erişemiyorsanız o yöntemde geçerli olmaz.

Var doğruluğu hatta ben denedim. Ama sadece indirilenler,masaüstü,resimler,videolar klasörleri saklanıyor diye biliyorum.
şöyle, benim sadece bir dosyam var saklanilacak dosyanın içinde de Uygulama ve uygulamanın dosyaları falan var o durur mu?

Doğru ama disk normal yollarla erişilebilir ise dosyalar korunur.
Yani o diski ikincil disk olarak başka bir PC ye taktığınızda dosyalara erişemiyorsanız o yöntemde geçerli olmaz.
@tereyagburak ın da dediği gibi..Kişisel klasör ve masaüstünde bulunan dosyalar korunur.
Var doğruluğu hatta ben denedim. Ama sadece indirilenler,masaüstü,resimler,videolar klasörleri saklanıyor diye biliyorum

benim forrmat atma sebebim su aslında 2 tane diskim var ikisinde de Windows kurulu 2. diskimi daha yeni kurdum birinci diskim eskiydi 2. diskimi kurunca 1.diski 1.siradsn çıkarmak istedim disk yoneticisinden birimi çıkart yaptım ondan sonra bilgisayarı kapattım ve 2. diskimi seçerek açtım bana "an operating system wasn't found.." diye hata verdi bunun başka formülü yok diye formaltmauaa karar verdim başka formülü var midir.?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı