Adaptör için Anker vs Samsung

• Konuyu başlatan Nokro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.325

Nokro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 25W destekli telefon için hangisi daha iyi olur. Normalde direk Samsung'un 25W olanı alacaktım ama çok ısındığını okudum yorumlarda Anker'inde daha az ısındığını okudum, önemli batarya için ısınma muhabbeti. Sizler ne önerirsiniz orijinal mi yoska Anker mi? Bir de orijinalse hangi model ismi yeni olan iki tane var da. (Anker- Amazon)

Isınmasını bilmem ama her zaman kendi markanın adaptörünü almak lazım.
Genel olarak öyle bir düşünce var evet ama mesela uyumluluk konusunda tamam samsung marka zaten telefonda öyle uyumlu ancak ısınma konusunda anker samsungdan daha iyi dersek pps, uyumluluk vs. anker de de var zaten o aradaki farkı olumlu yönde kapatmaz mı anker ısı farkı ile sonuçta bataryaya sağlığına etki eden önemli bir şey.

Genel olarak öyle bir düşünce var evet ama mesela uyumluluk konusunda tamam samsung marka zaten telefonda öyle uyumlu ancak ısınma konusunda anker samsungdan daha iyi dersek pps, uyumluluk vs. anker de de var zaten o aradaki farkı olumlu yönde kapatmaz mı anker ısı farkı ile sonuçta bataryaya sağlığına etki eden önemli bir şey.
En sağlıklısı orijinal adaptördür. Samsung adaptörü alın.

En sağlıklısı orijinal adaptördür. Samsung adaptörü alın.
Uzun vadede batarya sağlığı açısından, ısınma seviyesi genellikle daha olumlu bir etki yaratır. Aşırı ısınma, lityum iyon bataryaların ömrünü kısaltabilir ve performansını olumsuz etkileyebilir. Anker'in daha az ısınan adaptörleri bu açıdan avantaj sağlarken, orijinal Samsung adaptörleri ise cihazla mükemmel bir uyum içinde çalışarak şarj sürecinin verimliliğini artırır.

Ancak, ısınma kontrolü daha belirgin bir etkiye sahip olabilir, çünkü batarya sağlığını doğrudan etkileyen bir faktördür. Dolayısıyla, genel bir görüş olarak, daha az ısınma özelliği batarya sağlığına daha olumlu bir katkı sağlayabilir. Her iki özellik de önemli, fakat ısınma kontrolü daha kritik bir etken olarak öne çıkıyor. (ChatGPT)

Bence haklı gibi :)

Uzun vadede batarya sağlığı açısından, ısınma seviyesi genellikle daha olumlu bir etki yaratır. Aşırı ısınma, lityum iyon bataryaların ömrünü kısaltabilir ve performansını olumsuz etkileyebilir. Anker'in daha az ısınan adaptörleri bu açıdan avantaj sağlarken, orijinal Samsung adaptörleri ise cihazla mükemmel bir uyum içinde çalışarak şarj sürecinin verimliliğini artırır.

Ancak, ısınma kontrolü daha belirgin bir etkiye sahip olabilir, çünkü batarya sağlığını doğrudan etkileyen bir faktördür. Dolayısıyla, genel bir görüş olarak, daha az ısınma özelliği batarya sağlığına daha olumlu bir katkı sağlayabilir. Her iki özellik de önemli, fakat ısınma kontrolü daha kritik bir etken olarak öne çıkıyor. (ChatGPT)

Bence haklı gibi :)
Dediğim gibi en sağlıklısı orijinal adaptördür. 3. Parti adaptörler uyumluluk konusunda sıkıntı yaratabilir. Bende ugreen 25w modeli vardı mesela tak-çıkar yapmak gerekiyordu süper hızlı şarj için. İade edip orijinal samsung aldım 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

Dediğim gibi en sağlıklısı orijinal adaptördür. 3. Parti adaptörler uyumluluk konusunda sıkıntı yaratabilir. Bende ugreen 25w modeli vardı mesela tak-çıkar yapmak gerekiyordu süper hızlı şarj için. İade edip orijinal samsung aldım 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
Valla biraz tartıştım chatgpt ile baya evet uyumluluk konusunda uzun vadede orijinal kullanmak iyi olur dedi ama işin sonunda hep uzun vade de ısınma konusu daha önemli olduğu için işin sonu 3. parti adaptöre çıktı. En iyi marka olarak da baseus, ugreen, spigen, mcdodo, falan bunların arasından Anker i önerdi direk anker dedi yani en iyisi kalitelisi ve ısınma yapmayanı bu dedi hatta samsung mu anker mi ye de anker dedi. Ama samsung orijinal adaptörede işte yukarda dediklerimi yazdı evet önemli uyumluluğu ama ısınma konusundan uzun vadede anker daha sağlıklı olur dedi. Sizin samsung 25w modeli ısınıyor mu çok öyle bir sorun yaşadınız mı?

Son düzenleme:
Valla biraz tartıştım chatgpt ile baya evet uyumluluk konusunda uzun vadede orijinal kullanmak iyi olur dedi ama işin sonunda hep uzun vade de ısınma konusu daha önemli olduğu için işin sonu 3. parti adaptöre çıktı. En iyi marka olarak da baseus, ugreen, spigen, mcdodo, falan bunların arasından Anker i önerdi direk anker dedi yani en iyisi kalitelisi ve ısınma yapmayanı bu dedi. Ama samsung orijinal adaptörede işte yukarda dediklerimi yazdı evet önemli uyumluluğu ama ısınma konusundan uzun vadede anker daha sağlıklı olur dedi. Sizin samsung 25w modeli ısınıyor mu çok öyle bir sorun yaşadınız mı?
Adaptörün ısınmasının telefona bir etkisi olmaz. Hatta adaptörün 20 derece daha sıcak şarj etmesi telefonun 5 derece daha sıcak şarj olmasından daha iyidir telefonun sağlığı için. Ben aldığım zaman t2510 modeli yoktu ta800 vardı ben de onu almıştım. Ta800 artık satılmıyor. Telefonumu şarj ederken abartı bir ısınma ile karşılaşmadım. Isınma konusunu biraz fazla kafaya takıyor gibisin. Sen hiç laptop tuğlası kullanmadın galiba. :D

Her telefon şarj olurken ısınır özellikle hızlı şarj ise daha çok.
Bunun adaptör ile alakası yok.
Samsung'ları 25W süper hızlı şarj ya da 45W süper hızlı şarj 2.0 şarj etmek için Samsung adaptör şart oluyor genellikle, diğer markaların adaptörü ile şarj olmuyor.

Her telefon şarj olurken ısınır özellikle hızlı şarj ise daha çok.
Bunun adaptör ile alakası yok.
Samsung'ları 25W süper hızlı şarj ya da 45W süper hızlı şarj 2.0 şarj etmek için Samsung adaptör şart oluyor genellikle, diğer markaların adaptörü ile şarj olmuyor.
Diğer spigen, anker gibi markalarda da süper hızlı hızlı şarj desteği var samsung için uyumlu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı