Adaptörlerdeki Volt-Amper Sorunsalı

merhabalar
Resimdeki gibi projeksiyon cihazım için kullandığım mi adaptör var. (19v 3.42a 64,99w)
Bunun yerine ikinci resimde görüldüğü gibi baseus marka adaptörü kullanmam mümkün olur mı ? (20v 3.25a 65w)
projeksiyon cihazım xiaomi projektör

Dosya Ekleri

• IMG_8378.jpeg
    IMG_8378.jpeg
    76,9 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_8517.jpeg
    IMG_8517.jpeg
    69 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_8185.jpeg
    IMG_8185.jpeg
    23,6 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
merhabalar
Resimdeki gibi projeksiyon cihazım için kullandığım mi adaptör var. (19v 3.42a 64,99w)
Bunun yerine ikinci resimde görüldüğü gibi baseus marka adaptörü kullanmam mümkün olur mı ? (20v 3.25a 65w)
projeksiyon cihazım xiaomi projektör
aslında 65w lık powerbank ile kullanmayı da düşünüyorum.
1 volt tolerans sınırları içerisindedir. Problem olmayacaktır.
Resmini eklediğim type c dc çeviricinin bi özelliği olması gerekiyor mu ? Belirli bir markası olanını bulunmadım

Arkadaşlar sonunda başardım.
aslında 65w lık powerbank ile kullanmayı da düşünüyorum.

Resmini eklediğim type c dc çeviricinin bi özelliği olması gerekiyor mu ? Belirli bir markası olanını bulunmadım
Video da nasıl olduğunu paylaştım.
Çok teşekkürler

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• IMG_8518.jpeg
    IMG_8518.jpeg
    175,7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Abilerim çok özür dilerim konuyu hortlattım, bende 12volt 20 amper dönüştürücü var Pioneer teybe takılı normalde sesi fulleyebiliyorum ama son 1 haftada bu ses 20 - 30 a düştü ek bir hoparlör bağlamadım hiç birşey yok değişen sebebi nedir
BAĞLI HOPARLÖRLER

°30 cm BM BOSCHMANN bass
2 tane Hertz 15 cm Midrange
2 tane Pioneer twetter

Lütfen yardımcı olun🤗

EVDE KULLANIYORUM

İlk akla gelen trafo yeterli amperi vermiyor gibi.
Çözümü içinse, trafo yük altındayken voltajını ölçmek. Voltaj normal ise diğer bileşenler kontrol edilmelidir.

Abilerim çok özür dilerim konuyu hortlattım, bende 12volt 20 amper dönüştürücü var Pioneer teybe takılı normalde sesi fulleyebiliyorum ama son 1 haftada bu ses 20 - 30 a düştü ek bir hoparlör bağlamadım hiç birşey yok değişen sebebi nedir
BAĞLI HOPARLÖRLER

°30 cm BM BOSCHMANN bass
2 tane Hertz 15 cm Midrange
2 tane Pioneer twetter

Lütfen yardımcı olun🤗

EVDE KULLANIYORUM

Hocam; adaptörünüzde zaman içinde elektronik bir iç sıkıntı oluşmuş, adaptörün elektronikçilerce tamir edilmesi veya ayni etiketteki yeni LED trafosunun satın alınması çözümü olur. 12 V, 20 A tüketen bir alıcı cihaz veya makina, adı geçen bu adaptöre bağlanırsa onu çalıştıramayacağı da görülür. Çünkü etiketinde yazan volt değeri değil ancak üst amper çıkış değerinde elektronik iç arıza oluşması nedeniyle amper çıkış değeri bu yüzden düşmüştür.

Elinizde bir multimetre varsa DC ölçüm kademesinde DC çıkış voltajını ölçün. Ama çıkış voltajı olarak 12 voltu okumanız bu adaptörün çıkışında mutlaka 20 A 'in çıkacağı anlamını taşıyamaz. Çünkü amper değeri iç elektronik sıkıntılarla düşebilir, bu durum her zaman olasıdır.

Örneğin SMPS tipli AC/DC adaptörlerde çıkıştaki amper değerini sadece bir direnç kendi omaj/watt değeriyle sınırlayıp (SMPS trafosundan önce anahtarlama MOSFET' inden hemen önce) belirliyorsa eğer; onun omaj değerinin yükselmesi gibi bir iç arıza oluşursa, bu olumsuz durum amper çıkışını doğrudan etkiler, çıkıştaki amper değeri düşer veya kayda değer hiç bir akım (volt, amper değerli) çıkmayabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı