Adata SU 650 SSD çok ısınıyor

vahşi kelebekk

Yoctopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Adata SU650 ASU650SS-480GT-R SATA 3.0 2.5" 480 GB
Anakart
MSI B450M-A Pro Max AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Arkadaşlar SSD çok ısınıyor. 2 adet SSD var ikisi de M.2 değil. Bilgisayar yeni açıldığında bile 50 derece gözüküyor diğer SSD 34 derece iken bunun böyle olması normal mi? Normal değilse nasıl soğutabilirim ben bunu? Bir de elle kontrol ettiğimde sıcaklık hissetmiyorum değerleri yanlış gösteriyor olma ihtimali nedir?
Not:
1. resim ısınan SSD grafiği.
2. resim 2. normal SSD grafiği.
3. resim ısınan SSD model resmi.

resim_2025-09-23_191233508.png

resim_2025-09-23_191319191.png

resim_2025-09-23_191343716.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık biraz yüksek. Kapalı alanda olabilir. SSD kronik sorunlu ayrıca. Okuma-yazma hızları fena çuvallıyor. Sıcaklık konusunda da sorunlar görmüştüm.

Daha soğuk olması için havadar bir yere monte edebilirsiniz. Tamamen kendi zevkinize göre oynayabilirsiniz.

Normalde kasanın 2 tarafıda açık kullanıyordum fakat bu ısınmadan dolayı 2 kapağınıda dün kapattım kasa için daha soğuk olur diye. SSD ler fan görmeyen bölümde kasanın kablolarının bulunduğu arka tarafta farklı montaj yeri neresini önerirsin mesela? Şuanki konumunu fotoğraf olarak atıcam.
Sıcaklık biraz yüksek. Kapalı alanda olabilir. SSD kronik sorunlu ayrıca. Okuma-yazma hızları fena çuvallıyor. Sıcaklık konusunda da sorunlar görmüştüm.

Daha soğuk olması için havadar bir yere monte edebilirsiniz. Tamamen kendi zevkinize göre oynayabilirsiniz.

1. foto kasa fotoğrafı
2. foto ssd montajlı yeri

1758645402374.png 1758645449398.png

Ön kapağı sökün asıl sökülüyorsa. Corsair'in bu kasalar önden iyi hava almıyor. Kasanın iç tarafta ön fanlara yakın olacak şekilde sabitleyecek yerler görüyorsanız deneyebilirsiniz orayı. Ne kadar fark eder bilemem ama en azından hava akımına parçalardan en uzak şekilde dahil olur.

Normalde kasanın 2 tarafıda açık kullanıyordum fakat bu ısınmadan dolayı 2 kapağınıda dün kapattım kasa için daha soğuk olur diye. SSD'ler fan görmeyen bölümde kasanın kablolarının bulunduğu arka tarafta farklı montaj yeri neresini önerirsin mesela? Şu anki konumunu fotoğraf olarak atacağım.

1. fotoğraf kasa fotoğrafı.
2. fotoğraf SSD montajlı yeri.

Eki Görüntüle 2578163Eki Görüntüle 2578165

Adata SSD'yi 3.5" HDD slotlarının olduğu yere monte edin. Kasanın önüne ve fanlara daha yakın. Orada daha iyi olur.
Aynı modelden bende de vardı. 70 dereceyi geçince pert oldu. Sizinki de o ısılara yaklaşmış, aman dikkat.

Adata SSD'yi 3.5" HDD slotlarının olduğu yere monte edin. Kasanın önüne ve fanlara daha yakın. Orada daha iyi olur.
Aynı modelden bende de vardı. 70 dereceyi geçince pert oldu. Sizinki de o ısılara yaklaşmış, aman dikkat.
Sıcaklık şuan 51den 49 a düştü ve yaklaşık 2 saattir sabit eğer yükselme vs olursa dediğiniz gibi yaparım. Teşekkürler.

Sıcaklık yine 57-58 derecelere kadar çıktı oyuna vs girince dediğiniz gibi HDD çekmecesine montaj yapamadan koydum SSD yi şimdi 45 dereceye kadar düştü kırmızı uyarıdan sarı uyarıya geçti en azından. Tekrardan teşekkürler yardımlarınız için

Son düzenleme:
Sıcaklık şu an 51'den 49'a düştü ve yaklaşık 2 saattir sabit eğer yükselme vs olursa dediğiniz gibi yaparım. Teşekkürler.

Sıcaklık yine 57-58 derecelere kadar çıktı oyuna vs girince dediğiniz gibi HDD çekmecesine montaj yapamadan koydum SSD'yi şimdi 45 dereceye kadar düştü kırmızı uyarıdan sarı uyarıya geçti en azından. Tekrardan teşekkürler yardımlarınız için.

Rica ederim.
Şöyle bir şey de alabilirsiniz: 2.5" SSD Soğutucu
6-7 derece daha düşebilir.
AliExpress'de belki kargo dahil seçenekler çıkabilir. Siteye bir göz atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı