Adata SU630 Düşük Okuma ve Yazma Hızı

Fiberli

Decapat
Arkadaşlar, merhaba.
Aşağıdaki sistemi 19.03.2020'de topladım. İlk başlarda her şey çok güzel giderken bir süre sonra disk 100 sorunu almaya başladım. Uzun süre disk 100'e yaşadıktan sonra daha sonra kendi kendine düzeldi. 3-4 aydır sorunsuz şekilde kullanıyordum bilgisayarı.

sistem.png

Lakin kabusum olan DISK100 hatası ve bilgisayarın Ultra geç açılıp geç kapanma sorunu yeniden hortladı. İster Chrome açayım, isterseniz LoL açayım ya da gördüğünüz üzere CrystalDiskMark açayım, disk hemen 100%'e geliyor.

disk100.png

Bu da ne yazık ki okuma ve yazma hızım. 520 MB okuma hızı olması gereken cihaz 20 MB :(

okuma ve yazma.jpeg

İnternetten araştırdığımda Adata SU630 480GB SSD'lerin kronik sorunlu olduğunu okudum. Yaşadığım sorunlar SSD yüzünden mi gerçekten? :( Bir de ürünün garantisi devam ediyor, muhtemelen İtopya değişim yapacaktır; istediğim bir başka SSD'yi üstüne ücret vererek alabiliyor muyum yoksa sadece aynısının sıfırını mı gönderiyorlar?

Kıymetli yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Samsung 860EVO 500GB için de yorumlarınızı ve şikayetlerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Son düzenleme:
Evet, sorunlarınız SSD'den. Muhtemelen aynısının sıfırını gönderirler. Sıfır gönderdiklerini depolama olarak kullanın (önemli verilerinizi değil, oyunlarınızı veya programlarınızı yükleyin), yeni bir SSD alın.

Evet, sorun bu dandik model SSD yüzünden. Bende de yazma hızı 20 MB/s seviyelerine iniyordu. Garantiye verseniz adamların yapacağı testte belki de normal çıkacak ve geri gönderecekler. Çünkü ne zaman olacağı belli olmuyor. Diyelim ki bu rezilliği gördüler, en iyi ihtimalle aynen değişim yapılır veya para iadesi keserler.

Benimkini çıkardım kenara koydum. Kısa bir süre oyun kurulumu için kullandım. Şu an yer sıkıntısı olmadığı için tamamen söktüm. Boşu boşuna ısınıyordu çünkü. Ayrıca kendisinin anormal derecelere çıkma huyu da var. Ben 71 veya 73°C değerini gördüm. Neredeyse işlemci kadar ısınıyor.

Evet, sorun bu dandik model SSD yüzünden. Bende de yazma hızı 20 MB/s seviyelerine iniyordu. Garantiye verseniz adamların yapacağı testte belki de normal çıkacak ve geri gönderecekler. Çünkü ne zaman olacağı belli olmuyor. Diyelim ki bu rezilliği gördüler, en iyi ihtimalle aynen değişim yapılır veya para iadesi keserler.

Benimkini çıkardım kenara koydum. Kısa bir süre oyun kurulumu için kullandım. Şu an yer sıkıntısı olmadığı için tamamen söktüm. Boşu boşuna ısınıyordu çünkü. Ayrıca kendisinin anormal derecelere çıkma huyu da var. Ben 71 veya 73°C değerini gördüm. Neredeyse işlemci kadar ısınıyor.
hocam teşekkür ederim geri dönüşün için. SSD sıcaklığına nasıl bakıyorsun peki hangi programla? ben de bir test edeyim.
Allah rahmet eylesin daha kurtarılamaz ama ilk defa 20 MB yazan SSD görüyorum 15 yıllık bilgisayarım bile 45 mb/sn yazıyor sorun diskinde. İtopya ile iletişime geçin.
Samsung 860EVO 500GB nasıl olur hocam? fiyat yakın ve daha iyi diye yorumlar okudum.

Hocam teşekkür ederim geri dönüşün için. SSD sıcaklığına nasıl bakıyorsun?
Samsung 860EVO 500GB nasıl olur hocam? fiyat yakın ve daha iyi diye yorumlar okudum.

HD Sentinel ile sıcaklık dahil tüm SMART verileri görülebilir. Ayrıca yüzey taraması da yapılabilir.

Samsung'un hemen her EVO SSD modeli iyidir. Tabi mümkünse daha güncel modeller tercih edilmeli. Mesela 870 EVO, 860 EVO modelinden daha iyidir. Daha yeni model kontrolcü ve 128 katmanlı TLC yongalar kullanılmış. Bu sebeple daha uzun ömürlü diye biliyorum. Şu anda da 500 GB modeli için Amazon'da iyi bir fiyat var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı