Adata SU650 kronik sorun

• Konuyu başlatan iJAWS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 254
  • Görüntüleme 32.583
Ne zamandır kullanıyorsunuz? Ve bi HD Tune Pro testi yapıp bizlerle paylaşma şansın var mıdır?
Şu an test yapıp paylaşamayacağım ancak yarın sabah yapar yapmaz atarım. Yaklaşık 4 ay oldu içerisinde Windows ve PUBG kurulu hiç sıkıntı çekmedim her hangi bir konuda.

Gigabyte'ın kontrolcüsünü yanlış yazmışım. PS 3111 S11 kontrolcü kullanıyor. Bu kontrolcü giriş seviyesi ve sorun çıkarma olasılığı yüksek. Bir anda SSD kendini kapatabilir aklınızda bulunsun. IOPS değerlerinin iyi olmasının sebebi Toshiba 64 katmanlı Bics3 TLC Nand bellekleri kullanması. Ayrıca bu SSD de DRAM yok. Özellikle işletim sistemi için kullanılacak SSD'lerde DRAM önemlidir. Bence 130-140 TL bu SSD lere verileceğine 200 TL civarı Adata SU800 alınılabilir.
Eğer illa Gigabyte alacağım derseniz UD PRO serisi gayet iyi. Ancak o segmentte alternatif olarak 860 Evo var.
Kullanıyorum 1 haftadır, hızdan taviz vermedi.

Hızdan yana bir sıkıntınız olmaz tabii ancak Reddit'te bir kullanıcı bu kontrolcüyü kullanan SSD'ler hakkında güvenilmez diyordu. Sorunsuz kullananda vardır tabii ama bir anda sürpriz yaşatırsa şaşırmayın.
3 yıl garantisi var. Adamlar yılların markası. Ben sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Arkadaşlar, benim test sonuçlarım bu. Nasıl bir anormallik var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    109,4 KB · Görüntüleme: 82
SSDnin 53 derecede çalışması normal değil. Benim Corsair SSDm 25-30 arası çalışıyor her daim. İade isteyin bence.
Genel herkeste öyle bu sorun. Bu markanın SSD'leri hep bu sorundan müzdarip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani hocam Adata da yılların markası, üstelik 3 yıl garantili. Ama gel gör ki bize böyle problemler yaşatıyor. Teknoloji şans işi.
JD markası da 3 yıl garanti sunuyor ancak problem yaşayanı da çok, yaşamayanı da :) Burada önemli olan mesela; içeride önemli bilgi varken patlayıp patlamadığın. SSD'den veri kurtarmak her zaman o kadar basit olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı