ADATA SU650 Yüksek Isı Sorunu

Makaleler
26
SSD'yi bir süredir kullanıyorum lakin almadan önce bayağı ısınma sorunları ile karşılaştım, çoğu kişi yaşıyormuş bunu ben de yaşadım. SSD boştayken 45 derecelerde falan oluyor, yer yer 42 düştüğü oluyor. Okuma yazma testine soktuğum zaman 55 hatta 60'ları görebiliyorum. Böyle çalışmasının zararı olur mu? Çoğu kişi bu marka böyle diyor, ısınır falan diyorlar ama aklıma takılan konu ise bu ısınma işlemciler gibi SSD'lerde performans kayıplarına yol açar mı? Atto'da test yaparken ilkten yüksek başlayıp sonra düşmeye, sonra tekrardan çıkıyor bunun ısınmayla bir ilgisi var mı? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Elinle kontrol ettin mi? belki sensör yada yazılım yanlış ölçüyordur. Benim SSD yükte bile 35 dereceyi geçmiyor.

ADATA SSD'ler biraz fazla ısınıyor. Sürekli 60-70 derecelerde veya üzerinde çalışmıyorsa, herhangi bir sorun yaratmaz. Kasadaki pozisyonunu biraz daha hava akışının olduğu bir konuma getirmeyi deneyebilirsiniz. Bende de 3 tane farklı markanın SSD'si var ve ADATA olan, her zaman diğerlerinden 10 derece daha sıcak çalışıyor.

ADATA SSD'ler biraz fazla ısınıyor. Sürekli 60-70 derecelerde veya üzerinde çalışmıyorsa, herhangi bir sorun yaratmaz. Kasadaki pozisyonunu biraz daha hava akışının olduğu bir konuma getirmeyi deneyebilirsiniz. Bende de 3 tane farklı markanın SSD'si var ve ADATA olan, her zaman diğerlerinden 10 derece daha sıcak çalışıyor.
Önde kasa fanı var o biraz üflüyor ama fazla işe yaramıyor. Yani benim tek derdim ısınmasından kaynaklı performansı düşer mi?

Dostum aynı SSD bende de var ve ısınma sıkıntısı mevcut. Hatta dosya aktarırken hızı 90mb den yavaş yavaş 0mb ye kadar düşüypr sonra bir anda geri yükseliyor.

Bu durum oyunlarda drop yemeye yol açar mı ?

Dostum aynı SSD bende de var ve ısınma sıkıntısı mevcut. Hatta dosya aktarırken hızı 90mb den yavaş yavaş 0mb ye kadar düşüypr sonra bir anda geri yükseliyor.

Bu durum oyunlarda drop yemeye yol açar mı ?
Benimki kopyalarken 350 den başlıyor 190 da sabitleniyor bazen 100 lere düşüyor ve tek dosya kopyalıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı