Adata SU800 SSD Problemi

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Elimde Adata SU800, 256GB SSD var. Az önce HD Tune programıyla "health" kontrolü yaptım ve sonuç bu çıktı:

Ekran Alıntısı.JPG

Sanırım 14 kadar bad sector var. Altta sarı ve mavi olarak gözüken hataları çözemedim. Interface CRC Error Count'ın üzerine tıkladığımda, hasar almış kablodan dolayı olabileceğini söylüyor. Kullandığım HDD'nin Sata 3 kablosunu, SSD'ye taktım fakat görseldeki değerlerde hiçbir olumlu gelişme yok.

SSD'nin kablosunu HDD'ye taktım ve HDD, sağlıklı ve sorunsuz gözüküyor. O halde kabloda sorun olmasa gerek:

Görsel:

2.JPG

Sizce problem net olarak SSD'de mi? Neredeyse 1.5 senedir kullanıyorum. Eğer çözülemeyecek bir durum ise yeni bir SSD alacağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekleme: SSD'nin 3 sene garantisi var. 1.5 sene garantisi kalmış. Eğer SSD problemi çözülemeyecek bir durumdaysa, yeni SSD alıp, bunu da garantiye yollayacağım. Eğer bir hata çıkar da yeni gönderirseler satarım. Yeni göndermezseler de 2. bir SSD olarak kullanmamda bir sakınca olur mu sizce? (Gittiği yere kadar gider)

Son düzenleme:
Garantiye gönder değişim olur. Tabi TBW aşılmadıysa.

TBW aşmadım. Ben garantiye gönderirim. Şu an Samsung 500GB 970 Evo NVME M.2 SSD alıyorum. Zaten epeydir aklımda vardı. SU800'ü de yedek olarak kullanırım. Garantiden yeni gelirse daha da iyi olur.
Kullanırken bir problem yaşıyor musun? Kendi yazılımı var Adata'nın onu denedin mi hiç?

Açıkçası kullanırken hiçbir problem yaşamadım. Yazma okuma değerleri de vaad edilen gibi fakat HD Tune kurup, meraktan bakayım dedim ve bu uyarı mesajlarını gördüm. Kendi yazılımını denemedim.

Ekleme: Kendi yazılımını denediğimde ise SSD'yi sağlıklı gösterdi. Acaba HD Tune hatalı mı gösteriyor?

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Son düzenleme:
HDD Tune bakma sen o yanlış gösteriyor SSD lerin. Adı üstüne HDD diyor. Ancak hız testi ve performansı bakabilirsin. Bende ilk aldığımda öyle gösteriyordu.

Hızda v.b. şeylerde sorun yok dostum. Bu arada HD Tune SSD'leri de test edebiliyor ama muhtemelen yazılımsal bir hata var gibi. Yukarıda SSD Toolbox verilerini paylaştım. Problem var mı diğer arkadaşlar da baksınlar istiyorum.

Ama ben yine de bir SSD alacağım. Çünkü 256GB yetersiz gelmeye başlıyordu.

Samsung 500GB 970 Evo NVME M.2 SSD (3400/2300MB/S) Fiyatı

Samsung 860 Evo M.2 500GB M.2 2.5" SSD (MZ-N6E500BW) Fiyatı

Şu 2 SSD arasında kaldım. İkisinin de oyun yükleme ekranlarında ve sistem açılışında aynı olduğunu, farkın sadece büyük dosyaları yazma ve okumada olduğunu söylüyorlar. Bana da oyun ve sistem açılışı gerekli olduğundan, acaba 860 Evo'yu mu alsam diye düşünüyorum.

SSD de sorun yok dostum. 860 alabilirsin.

WearLeveling Count - Threshold: 50

Reallocation Event Count - Threshold: 16

UDMA CRC Error Count - Threshold: 50

Bu değerler hakkında yorumun var mı peki dostum?

Ekleme: Dediğim gibi yazma/okuma değerleri iyi ve bugüne kadar kullanırken hiçbir problem yaşamadım. Sadece SATA 3 kablosu bükülmüştü ve SATA 2 kablo taktığım için, değerler bazen düşebiliyor fakat hemen hemen SATA 3 ile aynı. (Sağlam bir SATA 3 kablosu alacağım) AS SSD Benchmark puanı 950-1000 civarlarında çıkıyor.

Zaten SSD'nin 200TB TBW'lik ömründen, 6,22TB kullanmışım. Bir sorun çıkarsa harbi ayıp olur :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı