Adata vs Corsair RAM

Adata daha mantıklı gözüküyor. Fakat 2x8 şeklinde alacaksanız 2x8 GB Corsair Vengeance RGB PRO 3000 MHz CL15 modeli 775 Lira.

Adata soğutuculu ama.
Custom sıvı soğutma mı takacaksın? Şimdiye kadar RAM'lerinde ısı problemi mi yaşadın ki Adata'daki sıvı soğutma kısmına bu kadar takıldın?

Ayrıca benim attığım da CL15.

Marka tartışması yapılmaması gereken tek bileşen RAM olabilir. RAM'lerin bozulma ihtimalleri çok çok düşüktür. İstediğiniz özellikleri içeren en uygun RAM'i seçip alın. Soğutmasının olmasına bile gerek yok. Zaten ciddi ısınan bir bileşen değil. Görsellikten başka yararı yok diyebilirim. Zaten düşük voltajla çalışıyorlar. Kaldı ki overclock yapsanız bile soğutucuya ihtiyaç olmayacaktır. Kasanın hava sirkülasyonu iyiyse hiçbir problem çıkmaz. Kısaca marka yerine teknik özellik karşılaştırması yapın. Mesela bunu alabilirsiniz. 380 TL bayılmaya gerek yok "ışıklı mışıklı" olsun diye.

Marka tartışması yapılmaması gereken tek bileşen RAM olabilir. RAM'lerin bozulma ihtimalleri çok çok düşüktür. İstediğiniz özellikleri içeren en uygun RAM'i seçip alın. Soğutmasının olmasına bile gerek yok. Zaten ciddi ısınan bir bileşen değil. Görsellikten başka yararı yok diyebilirim. Zaten düşük voltajla çalışıyorlar. Kaldı ki overclock yapsanız bile soğutucuya ihtiyaç olmayacaktır. Kasanın hava sirkülasyonu iyiyse hiçbir problem çıkmaz. Kısaca marka yerine teknik özellik karşılaştırması yapın. Mesela bunu alabilirsiniz. 380 TL bayılmaya gerek yok "ışıklı mışıklı" olsun diye.
Hava sirkülasyonu en iyi kasa ne önerirsin? 800 TL civarı. RGB olması şartıyla

Hava sirkülasyonu en iyi kasa ne önerirsin? 800 TL civarı. RGB olması şartıyla

F/P anlamında göz gezdirdiklerim arasında sanırım en iyisi bu kasa. Ön tarafının mesh olması hava sirkülasyonu konusunda çok büyük bi' artı. Fanlar da RGB ayrıca. Almadan önce stok sormayı unutmayın. Eğer stokta yoksa Vatan'da 640 TL gibi fiyatı var. Bunun dışında NZXT ve Phanteks'in kasalarına da göz atabilirsiniz.

RGB kasa önerileri :
İsterseniz normal, hava akışı iyi olan bir kasa alıp, ek olarak RGB fan takabilirsiniz. Mesela :

Custom sıvı soğutma mı takacaksın? Şimdiye kadar RAM'lerinde ısı problemi mi yaşadın ki Adata'daki sıvı soğutma kısmına bu kadar takıldın?

Ayrıca benim attığım da CL15.
Arkadaş tercihini yapmış boşuna ellerini yoruyorsun.
SSD`leri pek iç açıcı düzeyde değil. SU650 ve SU630 serisinde sağlık sorunu yaşayan çok kişi var.
Bende yaşadım Gigabyte ile değişim yaptım mağazayla konuşup.
"Madem tercihini yapmışsın neden gelip konu açıyorsun" diye sormuşsun, hemen cevap veriyim. Çünkü ilk yorumunda sebep göstermeden Corsair'i övmüşsün. Öneri verirken, nedenleriyle birlikte verilmesi daha iyi olur.
A-Data ile Corsair karşılaştırıyorsanız ben daha size bir şey demiyorum. Gidin sıvı soğutmalı "ışIqLı mıŞIklI" A-Data alın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı