Adil kota yüksek ping düşük upload hızı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

haydar

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. 8megabit e kadar netlimitsiz ttnet müşterisiyim 4 aydır bu sorunu yaşıyom. Her ayın 8 ile 12 si arasında adil kullanıma düşürüyorlar. Aradığımda kotayı benim aştığımı söylediler, bende tekşifre alarak kota sorgulaması yaptım. Hiçbirşey indirmediğim, sadece stream ve dizi izlediğim halde sonuçlar bu şekilde.

DönemDownload (Karşıdan İndirme)Upload (Karşıya Yükleme)
Mart.2015114.82 GB6.5 GB
Subat.2015130.91 GB7.78 GB
Ocak.2015171.32 GB9.24 GB
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

Şuanda download hızım 1.9megabit, upload hızım, 0.10 ping ise en düşük 40, en yüksek 140, olarak gördüm. Fps oyunlarında sıkıntı yaşıyorum, oyun oynarken bi sayfa bile açsam oyunun ping i 900, 1000 oluyor. Arıza kaydı açtırdım ne gelen var ne giden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten arıza kaydı durumdan haberdardır değmez deyip gelmemişlerdir :D
İnternetiniz Wi-Fi ise şifresini değiştirin veya izlediğiniz filmleri daha az çözünürlükte izleyin.

İzlediğin stream yayınları ve dizileri 1080p kalitesinde izliyorsan aşma ihtimalin var.

İnternet içeriği çok fazla gelişti tıklanan her sayfa bağlantı ve linkte geçmişe oranla daha çok veri tüketiyor. dığer bı olasılık wi-fi şifrenizin kırılmış olması ihtimali, kablosuz ağ şifrenizi değiştirmenizi her ihtimale karşı tavsiye ederim. ping sorununa gelecek olursak hattın bağlantı hızı kalitesi portun yoğunluğu uzaklık en ufak bi sebeb bile ping yapar. tüm olası sorunları kontrol etmek ve elden gelecek birşey varsa müdahale etmek gerek. dsl istatistikçilerinizi bi paylaşın kontrol edelim.

Bilgisayarınıza bir download sayaç programı kurarak download miktarınızı öğrenebilirsiniz. Böylece kullananın siz mi yoksa başkasımı olduğu veya sistemde hata olup olmadığı anlaşılır. Sisteminizde virüs olmadığından emin olun ve wifi bağlantınızı başkasının kullanmadığından da emin olun.

Stream izlemek çok fazla kota yiyor. Şöyle söyleyeyim. Telefonumdan net paketimi kullanmadığım için izlemeye kalktım 1 gb 10 dk dahi sürmedi.

Ttnet'e laf atmayı kesin artık. 4 yıl ttnet kullandım 24 mbit kesintisiz, sorunsuz kullandım. Milletten duyup gelip ttnet o bu şu boş boş laf atmayın. Herşey parasına göre, parayı veren hizmeti alır.

İzlediğim streamleri youtube ve twichtv üzerinden 720p hd olarak izliyorum izlediğim dizilerde 720p kalitesinde 8 ile 12 gün arası kota doluyor. Haftalık 60 saat izleme yapıyorum yani bundan fazlası yok. Yardımlarınız için teşekkürler.

@deirseir sana ne cevap versem diye düşündümde en iyi cevap boş tenekeden çok ses çıkar koçum baba parasıyla havlamak tam sana göre.

2 Yıl taahhüt vererek 80 tl ye kadar fiyata güzel paketler alabiliyorsunuz. Seni bilmem,ama ben baba parasıyla senin tabirinle havlayanlardan değilim. Ama bu iş böyle ,bazıları az paraya , çok iyi internet hızı ve akk istiyor.

He bu arada havlamak felan bidaha öyle bir tabir kullanırsan bu kadar kibar davranamayabilirim.

Muhalefet olmak yerine çözüm bulmada yardımcı olursak sosyal daha faydalı olacaktır.

Ayrıca konunun parayla ya da alt paket almakla bir ilgisi yoktur. Altyapı ve hizmetler her bölgede aynı olmadığından, altyapı/hizmet kötüyse 24 Mbps de alsanız verim alamazsınız.

Bu tür aksaklıklar her firma için olabilir, şayet TTNet kullanıcı sayısı fazla olduğundan bu şikayetlerin daha fazla olması da normaldir.

Tabiki önce sorunları kendimizde aramalı daha sonra servis sağlayıcımızda aramalıyız. Umarım açıklayıcı olmuştur. Sevgi ve saygıyla kalın. (y)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı