Adım Adım PS3 Kırma

Şöyle açıklayabilirim. PS3'lere Cobra ODE isimli bi çip takıyorlar. Çip'in fiyatı Amazonda 30 dolar civarı.
Çalışma mantığı ise PS3'ler oyunları optik sürücü üzerinden oynatır yani oyun cd'si ile başka türlü oyun oynamanız imkansızdır. Buna göre programlanmışlardır. Taki bu çip'i takana kadar. ODE kısaltmasının açılımı Optical Drive Emulator'dür. Yani Optik sürücü kandırıkçısı. Çip aslında oyunları sabit sürücü (HDD) üzerinden oynatır ama sistemi sanki optik sürücü (CD) ile oynatıyormuş gibi kandırır. Bilgisayarlarda kullanılan DAEMON TOOLS isimli program mantığı gibi çalışır. Yani sanal sürücü diyebiliriz. Ancak şöyle bir sorun var bu çip her modele takılamıyor. Mesela bende PS3 SUPER SLIM Model : CECH 4004 D DATA CODE 1 C Cihazın arkasında model numarası ve date code var. Date code A ve B olanlara takılabiliyor. C ve D olanlara takılmıyor. Örneğin benim ki 1 C çip takılamıyor. Tabi bu SUPER SLIM modelleri için geçerli SLIM modellerinde durum biraz daha farklı. Birde yazılım versiyonu var 4.53 ün üzerinde ise yani güncelleme yapıldıysa sistem çipi görmüyor. ve devre dışı bırakıyor. Sony bu konuda ciddi yaptırımlar uyguluyor. Bence çok zahmetli bir iş hiç gereği yok. Mesela oyuna güncelleme gerekli ama sistem güncel olmadığı için güncelleme yapılamıyor. Sistemi günceller sen bu kezde çip çalışmıyor. Oyunu güncellemem diyorsan o ayrı
PS3DESTRAVADOCOBRA3_zps08858278.jpg

HTB1PF54GVXXXXcHaXXXq6xXFXXXo.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı