Adım Adım Tahta Kasa Yapımına Başlıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tahta kasa gayet de oluyor, hatta çekmeceli dolaplara kurulan Render amaçlı Rack Server sistem bile gördüm ama söylenildiği gibi hava akışı meselesi önemli.

Bence emek verilirse gayet de iyi bir kasa olur. Ön ve arka panele 12 cm'lik yan panele de 20 cm'lik fan yuvaları açılıp iyi bir hava akışı sağlanmalı. Anakartın montajı da önemli tabi. tahta üstüne ince bir metal montajlanıp anakartı tahta ile temas ettirmeyerek sıcaklıktan kaçınılır.

Anakartın montajı da önemli tabi. tahta üstüne ince bir metal montajlanıp anakartı tahta ile temas ettirmeyerek sıcaklıktan kaçınılır.

Isı plakası montajı ısıyı korumak için yapılır. Isıyı dağıtmaz - şöminelerin arkalarına blok granit veya kenarlarına metal yansıtıcılar konur ki kızılötesi (infrared) ışınları da yansıtsın, hem de kendis ısıl düzeyini arttırdıktan sonra odaya daha fazla ısı yansıtsın.

Soğutma amaçlı plaka için ;

---------- Tahta -----------
1
********boşluk için yükseltme (kavale gibi)*****

---metal plaka------- (tercihen alüminyum veya bakır)

++++plastik / tahta veya yalıtkan malzeme+++++

//////////anakart////////////

şeklinde montaj yapıldıktan sonra 1 numaralı bölgeden sürekli hava akımı geçerse oluşan ısının az bir kısmını alabilir diye düşünüyorum. Gene de verimli olacağını sanmıyorum. Misal birkaç saat oyun oyunadıktan sonra kasanızın ekran kartı / işlemci bölgelerine dokunduğunuzda ılık / sıcak olabiliyor.

Yakınlarda orman varsa kesilmiş ağaçların köklerinden kocaman tomruklar elde edebilirsin. MDF v.b işlere göre çok zahmetli olur ama tasarıma bağlı olarak sonuç muhteşem olabilir.

Ya marangozdan parça bulunur ama köşeleri hariç, iç kısımları hep düz olur kasanın. Hareket katamazsın yani. Tahta üzerinde fazla oynayamıyorsun. İşlemesi zor olur. Tipi hiç iyi olmayacak gibime geliyor :D

Ya marangozdan parça bulunur ama köşeleri hariç, iç kısımları hep düz olur kasanın. Hareket katamazsın yani. Tahta üzerinde fazla oynayamıyorsun. İşlemesi zor olur. Tipi hiç iyi olmayacak gibime geliyor :D

Emin ol imkanı olan bir kişi çok çok iyi yapar ama istenilen malzeme ne kadar bulunur tartışılır.
1_400.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı