Adjust Ring Ratio Nedir ?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Öncelikle herkeze merhaba. Konu başlığında da belirtmiş olduğum gibi bilgi istiyorum. İşlemcime overclock yaptım ve bu ayar autodaydı. Bu ayarı yükseltirsem bana avantajı veya dezavantajı olurmu bilmek isterim. Auto ayarda 3900 mhz olarak gözüküyor.

İşlemcim i5 4690K
Anakartım Msi H97 Pc Mate

İşlemcimi 4.6 GHZ'a overclock yaptım. 1.295 Core voltage vererek.

4200 mhz değerini girdim ve voltaj vermedim stabilite sağladım. Avantaj ve dezavantaj konusunda hala kafamda nedense soru işaretleri var. Yardımlarınızı bekliyorum :)

İşlemcinizin otomatik hız aşırtma modlarında çıkacağı maxsimum CPU frekans değeri olması gerekiyor sanırsam. Kesin bir cevap için yabancı kaynakları araştırmam gerek :) Manuel hız aşırtma yapıyorsan sana bir yararı olmaz.

Yani o değeri 41 veya 42 yapmamın bana bir artısı olmayacak. Öyle mi anlıyorum ?

çözemedim bunun daha ne olduğunu yabancı forumlarda da bakıyorum bazıları 40, 41 değerini vermişler. Ben 42 verdim stabil çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı