Adolf Hitler başarılı bir lider miydi yoksa başarısız bir lider miydi?

Biliyorsanız sorabilir miyim tam hatırlamıyorum ama SSCB'ye saldırma amacı neydi.

Bilmek denmezde benim düşüncem şu şekilde; Almanya Avrupa'nun büyük bir kısmını aldıktan sonra gözünü Asya kıtasına çevirdi bir haritaya bakarsanızda Asya ulaşması için 2 yol vardı ya işgal etmediği Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan işgal edip son olarak da Türkiye'yi işgal ederek asyaya ulaşacaktı ya da diğer seçenek olan SSCB saldırıp oradan asyaya girecekti. Kendisi 2 seçeneği seçti ve hiç alışkın olmadığı iklim koşullarına askerlerini yolladı sonucu olarak da soğuk savaş başladı ve SSCB'nin galibiyle son buldu.

Başarılıdan kastım bu zaten, zalim ve acımasız olmasa belki de iyi bir lider olabilirdi ülkesi için. Bu arada o Türkiye'ye saldırma meselesi ne kadar gerçek? Ben aramız fena değil diye biliyordum ama saldiracak olsa da pek şaşırmazdım dengesiz bir kişilik kendisi.

Şöyle diyeyim herkes Hitler'i zalim acımasıs olarak gösteriyor ama zamanına bakarsan Hitler'in yaptıkları hiçbir şey. İngiltere ile Fransa'nın tüm dğnyayı sömürüp aç bırakması. Maden kaynaklarını çalıp onları kullanması? Hitler ise sadece yahudilerin en soysuz ırk olduğunu savunup onları köle yaptı. Eğer Fransa ile İngiltere'nin yaptıklarıyla Hitler'in yaptıklarını kıyaslarsak hitlerinkiler hiçbir şey.

Ama sovyetlerde Amerikan desteği olmadan bir işe yaramıyor o yüzden kazanılamayacak bir savaş Hitler maalesef diplomasi anlamında bir winston Churchill değil.

Bilmek denmezde benim düşüncem şu şekilde; Almanya Avrupa'nun büyük bir kısmını aldıktan sonra gözünü Asya kıtasına çevirdi bir haritaya bakarsanızda Asya ulaşması için 2 yol vardı ya işgal etmediği Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan işgal edip son olarak da Türkiye'yi işgal ederek asyaya ulaşacaktı ya da diğer seçenek olan SSCB saldırıp oradan asyaya girecekti. Kendisi 2 seçeneği seçti ve hiç alışkın olmadığı iklim koşullarına askerlerini yolladı sonucu olarak da soğuk savaş başladı ve SSCB'nin galibiyle son buldu.

Hızlı bir şekilde Bakü petrollerine ulaşmak olabilir çünkü petrol kaynakları sınırlı ya Türkiye üzerinden ya da Sovyet'lerden ulaşması gerek Türkiye'yi seçmemiş nedense büyük ihtiamlle sovyetlerle savaşın kaçınılmaz olduğunu biliyordu o yüzden hazırlıksız yakalamak istedi ama ters tepti.

Ama sovyetlerde Amerikan desteği olmadan bir işe yaramıyor o yüzden kazanılamayacak bir savaş Hitler maalesef diplomasi anlamında bir winston Churchill değil.

Hızlı bir şekilde Bakü petrollerine ulaşmak olabilir çünkü petrol kaynakları sınırlı ya Türkiye üzerinden ya da Sovyet'lerden ulaşması gerek Türkiye'yi seçmemiş nedense büyük ihtiamlle sovyetlerle savaşın kaçınılmaz olduğunu biliyordu o yüzden hazırlıksız yakalamak istedi ama ters tepti.

Asyaya ulaşma isteğide o zaten. Bildiğin üzere Asya ülkeleri petrol konusundan bazıları milyader.

Kendisiyle ilgili bir gram bilgim yok ne kadar iyi şeyleri olursa olsun demekki çoğunluğu kötü iyi şeyler yapsaydı iyi yönetseydi bu kadar kötü olarak bilinmezdi herifi kendi ülkesi bile sevmiyor

Alman askerlerinin başarıları Hitlerin zekası sayesinde değil, üstün teknoloji ve sayı avantajından kaynaklanıyordu. Ne zaman ki Rus kuvvetleri sayıca üstün olmaya başladı ve Hitler akılsızca emirleri subaylarına dayattı, Büyük geri çekilme başladı. Özetle Hitler Askeri başarıdan ziyade iyi bir politikacı ve hitabet ustasıydı.

Başarılı bir lider, yeni bir dünya savaşını yok yere çıkarıp da ülkesini yıkıma ve bölünmeye sürükler miydi? Bu sorunun cevabına göre başlıktaki sorunun yanıtını bulunuz.

Hitler siyasi olarak başarılı fakat iyi bir komutan değil yani o kesin.

Gayet başarılı bir liderdi(bir yere kadar). Generallerini otoriteyle yönetti, ülkenin kalkınması için fabrikalar kurdu. Ancak sonradan kafayı yediği için saçma sapan kararlar vermeye başladı ve sonuç olarak Rusya'ya da bu saçma kararları(kışın) verdiği için ordusunun büyük kısmını kaybetti ve sonu mezarda bitti. Rusya'ya saldırmasa Amerika'yı ve İngiltere'yi bitirebilirdi aslında.
Dostum ztn Almanya esas Düşmanı Sovyetler Milliyetçilerin düşmanı kim Komünistler bu heryerde böyle o Rus savaşı çıkardı ztn ABD olaya dahil olması saçma Japonlar büyük hata yaptı üstelik ABD'den üstün olmalarına rağmen çok hata yaptılar Hitler'in egosu ztn ayrı sorun ama Japonlar ABD'yi durdursa hitler başarılı olabilirdi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı