YouTube AdSense güvenli mi?

Hocam kısaca internetteki ticari kazancının vergisi ve Bağ-Kur vergileri ne kadar oluyor yani yiğenim hiçbir vergi ödemediğini ve sadece adsensini bağladıklarını söylüyorlar
Adsense bağlaya bilirler. Ama Adsenseden parayı çekerse işte o zaman vergiden sorumlu olur hocam. Yeğeniniz bence şirketi babasının üstüne vs açsın. Bağkurlu birinin üzerine açsın.

Hocam araştırma yaparken böyle bir şeye denk geldim doğru mudur?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-02 230435.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-02 230435.png
    4,5 KB · Görüntüleme: 16
Hocam problem değil.

Hocam bence hala içinizde istek var olmasaydı tüm YT konularının altında olmazdınız bence bugün başlayın.

Sağ olun hocam düşüneceğim 🙂

Hocam kısaca internetteki ticari kazancının vergisi ve bağ-kur vergileri ne kadar oluyor yani yiğenim hiçbir vergi ödemediğini ve sadece adsensini bağladıklarını söylüyorlar.

Hocam AdSense'den çekilen YouTube geliri için 15% stopaj, bir de bağ-kur için her ay 9000-10.000 TL ödenecek.
Yeğeniniz maalesef yanlış söylüyor, gördüğüm birçok kişi bu vergiyi ödemedi diye ileride büyük para cezalarına maruz kaldı.

Hocam araştırma yaparken böyle bir şeye denk geldim doğru mudur?

Hocam bu konuyu söylemeyi unutmuşum :D siz bunu atınca aklıma geldi.
Devletin genç girişimci desteği diye bir programı var: Eğer 18-29 yaşları arasındaysanız ve bu programa başvurursanız 3 yıl boyunca gelir vergisinden yıllık 330.000 TL'ye kadar muaf oluyorsunuz (bu 15%lik stopaja dahil mi bilmiyorum). Bir de 1 yıl boyunca bağ-kur'unuz devlet tarafından karşılanıyor. Kusura bakmayın.

Hocam araştırdığım çoğu yerde bunu buluyorum
Hocam açıkçası pek mantıklı değil. (Yeğeniniz muhtemelen 18den küçüktür)
Evdeki çalışan birinin üstüne yapsın gitsin çok uğraşmaya gerek yok.
Yeğeniniz çalışmaya başlayınca bahsettiğiniz program ile vergi muafiyetini ala bilir.

Hocam araştırdığım çoğu yerde bunu buluyorum.

Evet hocam belli bir miktarı aşmadıkça gelir vergisi beyanı vs. vermenize gerek yok, ama yine de kazandığınız 100TL olsa bile o 15% stopaj ve Bağ-Kur'u ödemek zorundasınız. Bunu ödemek içinde istisna başlatmak lazım.

Hocam açıkçası pek mantıklı değil. (yeğeniniz muhtemelen 18'den küçüktür)
Evdeki çalışan birinin üstüne yapsın gitsin çok uğraşmaya gerek yok.
Yeğeniniz çalışmaya başlayınca bahsettiğiniz program ile vergi muafiyetini alabilir.

Evet hocam evde sigortalı çalışan ya da emekli yakınınızın üzerinede yapabilirsiniz. Ama nadiren istisna başvurusundan sonra devlet eve gelip ne yapıyorsunuz diye sorabiliyormuş, birkaç videoda ve yorumlarında okumuştum. Bir de eğer yakınınızın üzerine yapılacaksa banka hesabınıda onun kendi adına açılması lazım.

Evet hocam belli bir miktarı aşmadıkça gelir vergisi beyanı vs. vermenize gerek yok, ama yine de kazandığınız 100TL olsa bile o 15% stopaj ve Bağ-Kur'u ödemek zorundasınız. Bunu ödemek içinde istisna başlatmak lazım.

Evet hocam evde sigortalı çalışan ya da emekli yakınınızın üzerinede yapabilirsiniz. Ama nadiren istisna başvurusundan sonra devlet eve gelip ne yapıyorsunuz diye sorabiliyormuş, birkaç videoda ve yorumlarında okumuştum. Bir de eğer yakınınızın üzerine yapılacaksa banka hesabınıda onun kendi adına açılması lazım.
devretme işlemi nasıl olur hocam peki ?

mesela babamdan kendime geçireceğim süreç nasıl olur

Devretme işlemi nasıl olur hocam peki?

Mesela babamdan kendime geçireceğim süreç nasıl olur?

Hocam babanızın istisnasını vergi dairesiyle görüşerek kapatırsınız. Sonra da kendi üzerinize bir istisna başvurusu yapıp istisnanızı alırsınız.

Şunuda belirteyim: Bankaya gidince 2 tane hesap açmaları gerek, birisi blokeli olacak birisi de vergi kesilmiş paranın yattığı hesap olacak. Siz AdSense'e blokeli hesabın IBAN'ını gireceksiniz, oradan 15% stopaj kesilip 2. banka hesabınıza yatacak, 15% kesilip kesilmediğine bakın çünkü. Banka ara sıra yanlış hesap açabiliyor, eğer kesilmediyse bankayla konuşup durumu bildirin onlar düzeltecektir. (banka olarak halk bankasını öneririm, ben oradan yapmıştım.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı