hocam bende sgklıyımda vergi ödermiyimSağ olun hocam düşüneceğim
Hocam AdSense'den çekilen YouTube geliri için 15% stopaj, bir de bağ-kur için her ay 9000-10.000 TL ödenecek.
Yeğeniniz maalesef yanlış söylüyor, gördüğüm birçok kişi bu vergiyi ödemedi diye ileride büyük para cezalarına maruz kaldı.
Hocam bu konuyu söylemeyi unutmuşumsiz bunu atınca aklıma geldi.
Devletin genç girişimci desteği diye bir programı var: Eğer 18-29 yaşları arasındaysanız ve bu programa başvurursanız 3 yıl boyunca gelir vergisinden yıllık 330.000 TL'ye kadar muaf oluyorsunuz (bu 15%lik stopaja dahil mi bilmiyorum). Bir de 1 yıl boyunca bağ-kur'unuz devlet tarafından karşılanıyor. Kusura bakmayın.
Hocam bende sgklıyımda vergi öder miyim?
Hocam SGK'lıysanız sadece bağ-kur ödemezsiniz diye biliyorum, ama yine de sosyal medya vergi istisnası başlatıp stopaj ödeme zorunluluğunuz var. Siz kendinizde iyi bir araştırın.
Bu arada başka okuyacak arkadaşlar için not düşeyim: Vergi konusunda çok bilgisi olmayan arkadaşlar tek bu forumdaki bilgiye dayanarak işlemlerini yapmasınlar, bu vergi konusu karışık bir konu, kendiniz iyice araştırıp yapın.
Hocam SGK'lıysanız sadece bağ-kur ödemezsiniz diye biliyorum, yani yine de sosyal medya vergi istisnası başlatıp stopaj ödeme zorunluluğunuz var. Siz kendinizde iyi bir araştırın.
Bu arada başka okuyacak arkadaşlar için not düşeyim: Vergi konusunda çok bilgisi olmayan arkadaşlar tek bu forumdaki bilgiye dayanarak işlemlerini yapmasınlar, bu vergi konusu karışık bir konu, kendiniz iyice araştırıp yapın.
Sağ olun.
Hocam bunları buldum ama iş YouTuber olarak geçiyor değil mi yanlış mıyım?
Hocam iş olarak ne geçtiğini tam olarak bilmiyorum kusura bakmayın. Sadece bildiğim kadarıyla emekliler, bağkurlular, sgklılar Bağ-Kur'u ödemiyor.
Eskiden bu adamın kanalındaki videoları izleyerek işlemimi yapmıştım. Size de bu kanalı öneririm, ama yine de araştırmanızı iyice yapın.
Sizde sağ olun hocam, iyi günlerSağ olun iyi günler
@Mahortys hocam dediğiniz gibi dünden beri araştırma yapıyorum ve bunu buldum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.