YouTube AdSense güvenli mi?

Rica ederim hocam, bu arada yanlış hatırlamıyorsam eğer istisnayı başlatırsanız otomatik bağ-kur ödemek zorunda kalırsınız. Ödememek için ise ya SGK'lı ya da emekli olmanız gerek, eğer sigortanız yoksa otomatik olarak bağ-kur'lu olacaksınız.

Ben zamanında bu kanalın yardımıyla istisna belgemi alıp vergi kesilecek banka hesabını açmıştım. Sizin de izlemenizi öneririm. İzledikten sonra yine kendi araştırmanızı yapmanızı öneririm. Kolay gelsin.
Hocam benim kanalımın para kazanması şuan aktif değil ama tahminen 4 bin liraya kadar aylık getirisi var. Sizce ne yapmalıyım ?

Hocam benim kanalımın para kazanması şu an aktif değil ama tahminen 4 bin liraya kadar aylık getirisi var. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam bence AdSense'i açın ama parayı çekmeyin, paranız biriksin sonradan sigortalı bir işe girdiğinizde ya da bağ-kur'u YouTube gelirinizle karşılayabilecek bir hale gelince istisnayı başlatın ve verginizi ödeyin.

Bir tane yöntem daha var ama çok önermem, çünkü bence bu yöntemin birden fazla yapılması riskli olabilir.

1 yıl boyunca paranızı AdSense'de biriktirin, sonradan istisna başlatıp, vergi kesilecek banka hesabınıza parayı çekin ve 1 ay geçmeden istisnayı kapatın, bu şekilde 1 aylık bağ-kur'u ödeyerek, verginizi ödeyip, paranızı çekebilirsiniz.

Hocam bence AdSense'i açın ama parayı çekmeyin, paranız biriksin sonradan sigortalı bir işe girdiğinizde ya da bağ-kur'u YouTube gelirinizle karşılayabilecek bir hale gelince istisnayı başlatın ve verginizi ödeyin.

Bir tane yöntem daha var ama çok önermem, çünkü bence bu yöntemin birden fazla yapılması riskli olabilir.

1 yıl boyunca paranızı AdSense'de biriktirin, sonradan istisna başlatıp, vergi kesilecek banka hesabınıza parayı çekin ve 1 ay geçmeden istisnayı kapatın, bu şekilde 1 aylık bağ-kur'u ödeyerek, verginizi ödeyip, paranızı çekebilirsiniz.
Tavsiye etmediğiniz yöntem altındaki bahsettiğiniz şey değil mi hocam ?

Tavsiye etmediğiniz yöntem altındaki bahsettiğiniz şey değil mi hocam?

İkisi farklı hocam, şöyle açıklayayim.

1. yöntemde sigortalı bir yerde çalışana kadar/bağkuru her ay karşılayacak kadar gelir elde edene kadar biriktiriyorsunuz sonra ise istisnayı başlatıp bağ-kur'unuz ödendiği/sgklı olduğunuz takdirde her ay paranızı çekebiliyorsunuz.

2. yöntemde ise biriktirdiğiniz paraları yılda bir dediğim şekilde çekebileceksiniz.
(Bence riskli bir yöntem, sonradan bir daha istisna açmak isterseniz neden kapattınız vb. gibi sorgulayabilirler.)

İkisi farklı hocam, şöyle açıklayayim.

1. yöntemde sigortalı bir yerde çalışana kadar/bağkuru her ay karşılayacak kadar gelir elde edene kadar biriktiriyorsunuz sonra ise istisnayı başlatıp bağ-kur'unuz ödendiği/sgklı olduğunuz takdirde her ay paranızı çekebiliyorsunuz.

2. yöntemde ise biriktirdiğiniz paraları yılda bir dediğim şekilde çekebileceksiniz.
(Bence riskli bir yöntem, sonradan bir daha istisna açmak isterseniz neden kapattınız vb. gibi sorgulayabilirler.)
1. Yöntemi şuan yapa bilirim aslında sigortalı işte çalışıyorum ama. Üniversiteye gide bilirim o zaman sıkıntı çıkara bilir.

2. Yöntem aklıma gelmişti ama aç/kapat yapmak resmiyette sorun çıkarta bilir diye yapmayı düşünmediğim bir şey. Çünkü 1. yöntemdeki gibi sigortalıysanız pek faydalı bir işlem değil.

Hocam sorması ayıptır YT üzerinden ortalama aylık geliriniz nedir? Çünkü birçok YouTube konusunda varsınız.

Hocam kusura bakmayın yemekteydim cevap yazamadım.

Ben hobi olarak 4 yıl önce 14-15 yaşlarımda başlamıştım, yabancı oyun içerikleri çekerdim. 2.5 yıllık video çekmemden sonra para kazanmam açıldı. Ama maalesef kanalımın patladığı ana gelmediği için bayağı bir düşük alıyordum. Aylık 1500-2000TL arasındaydı (1.5 yıl önce).

Biraz devam ettirdim ama artık aklıma bu kanal hakkında fikir gelmediği için bıraktım. Aklımda başka kanallar için fikir vardı ama 1000 aboneye getirmeye üşendiğim için hiç başlamadım.

Sonra da başka işlerle uğraştım.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın yemekteydim cevap yazamadım.

Ben hobi olarak 4 yıl önce 14-15 yaşlarımda başlamıştım, yabancı oyun içerikleri çekerdim. 2.5 yıllık video çekmemden sonra para kazanmam açıldı. Ama maalesef kanalımın patladığı ana gelmediği için bayağı bir düşük alıyordum. Aylık 1500-2000TL arasındaydı (1.5 yıl önce).

Biraz devam ettirdim ama artık aklıma bu kanal hakkında fikir gelmediği için bıraktım. Aklımda başka kanallar için fikir vardı ama 1000 aboneye getirmeye üşendiğim için hiç başlamadım.

Sonra da başka işlerle uğraştım.
Hocam problem değil.

Hocam bence hala içinizde istek var olmasaydı tüm YT konularının altında olmazdınız bence bugün başlayın.

Hocam kısaca internetteki ticari kazancının vergisi ve Bağ-Kur vergileri ne kadar oluyor yani yiğenim hiçbir vergi ödemediğini ve sadece adsensini bağladıklarını söylüyorlar

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı