ADSL CAT6 ile bağlamak

IsBestOnLy

Centipat
Merhaba arkadaşlar TP-Link TDW9970V3 modem maalesef ADSL altyapı kullanıyorum 16Mbps paketi olarak CS:GO'da FACEIT sunucularında özellikle ani ping dalgalanmaları ve bazen yüksek ping sorunu yaşıyorum ankastre ile modemim arasındaki kablo mesafesi 20metre ve o kablo ADSL telefon kablosu kaliteli bir CAT6 değil sizce o kabloyu kaliteli bir ugreen gibi kabloyla değiştirsem ping değerlerinde düşüş yaşar mıyım 10ping bile önemli benim için bir de modem ile PC arasındaki Ethernet LAN kablosunun CAT6 kalitesi önemlimi.

Bir de modem kalitesi sizce pingte farkeder mi?

Teşekkürler.
yardım

Modem bozuk olmadıkça ping sorunu yaşatmaz. İç tesisatın durumunu bilmiyorum ama CRC hataları havada uçuşuyorsa iç tesisatı yenilenmek fayda sağlayabilir. Tabii önce ölçüm yapılması şart.

TurkNet' geçmeden önce iç tesısatımı CAT-6 ile değiştirmiştim. 100-110 ping oyun oynarken birde 70-60 seviyesine(yer yer 50 gördüğüm oluyordu ama nadir) düştü.

CRC hatalarım azaldı, paket kaybı azaldı ve doğal olarak ping düştü.

Modem bozuk olmadıkça ping sorunu yaşatmaz. İç tesisatın durumunu bilmiyorum ama CRC hataları havada uçuşuyorsa iç tesisatı yenilenmek fayda sağlayabilir. Tabii önce ölçüm yapılması şart.

TurkNet' geçmeden önce iç tesısatımı CAT-6 ile değiştirmiştim. 100-110 ping oyun oynarken birde 70-60 seviyesine(yer yer 50 gördüğüm oluyordu ama nadir) düştü.

CRC hatalarım azaldı, paket kaybı azaldı ve doğal olarak ping düştü.
modemi değiştirileri 5 6 ay oluyor aynı şekil adsl telefon hat kablosunuda ve dandik bir cat6 ethernet kablosu aldım şimdi cat7 vention cat7 ethernet kablosu aldım bitane bir de iç tesisattaki o dandik telefon kablosunu ugreen cat6 ile değiştirsem anlık ping fırmaları düşüş faydası olurmu bana birde kenetic asus gbii modeme geçiş yapsam

@Ulunay hocam sizde FTTH altyapı yok muydu?

Ankastre kutusunun dibinde 25-30 CM'lik bir kabloyla bağlanın. SNR Margin ve hat değerlerinde iyileşme olursa CAT6 çektiğinizde de aynı iyileşme olacaktır.

Mesela benim SNR Margin değerim iç tesisat yüzünden değil binaya kadar gelen altyapıdan dolayı düşük.

@Ulunay hocam sizde FTTH altyapı yok muydu?

Ankastre kutusunun dibinde 25-30 CM'lik bir kabloyla bağlanın. SNR Margin ve hat değerlerinde iyileşme olursa CAT6 çektiğinizde de aynı iyileşme olacaktır.

Mesela benim SNR Margin değerim iç tesisat yüzünden değil binaya kadar gelen altyapıdan dolayı düşük.
Yok hocam adsl malesef başvurdum ama bi türlü gelmiyor 12download 0.70 upload alıyorum speed teste minimum ping 6 görebiliyorum fakat oyunlarda sürekli sıçrıyor telefon hat kablosunu 5 6 ay önce yeniledim modemi yeniledim ethernet kablosunu yeniledim sorun çözülmedi sanırsam cat6 kablo ile değiştirsemde çözülmüyecek ankastre kutusunda sıkıntı olabilrirmi ?

1610013419916.png
BU ŞEKİLDE

Hattınızda bir problem gözükmüyor. CRC hatası yani paket kaybınız da yok. Modemden bilgisayara kablo çekin. Kablosuz bağlanmayın.

Evde başka internet kullanan cihaz varsa kapatın. Ani ping yükselmeleri o cihazlar kullanım yaptığı için olabilir.

Hattınızda bir problem gözükmüyor. CRC hatası yani paket kaybınız da yok. Modemden bilgisayara kablo çekin. Kablosuz bağlanmayın.

Evde başka internet kullanan cihaz varsa kapatın. Ani ping yükselmeleri o cihazlar kullanım yaptığı için olabilir.
Hocam sadece FACEIT'te oluyor. CS:GO'da sanırsam ADSL ile alakalı bir durum vention markalı CAT7 kaliteli bir kablo ile bağlıyorum 0.75cm. Modem ile Pc'deki kabloyu ankastreden gelen telefon ADSL kablosu da yaklaşık 22 metre modem ile arası. Bir türlü çözemedim. Bence altyapı ile alakalı bir durum, ADSL ile. 1 senedir çözemedi mi bunu? İmkansız bence çözmek.
Wi-Fi ise hiçbir tel cihaz bağlı olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı