ADSL kablo bağlantısı nasıl yapılır?

Ayberk6709

Hectopat
Dışarıdan gelen internet kablolarının hangilerini birbiriyle bağlayacağım ? İnternetim gelmiyor.

Screenshot_20181215-145819.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankastreye 2 tel bağlıyorsun. Resimde gördüğüm kadarıyla tam mavi ve yarım mavi renkli kablolar bağlı. Kendi portunu biliyorsan direk tek Cat6 kablo ile bağlantı işlemini yapman daha iyi olacak eklerden kaynaklı kesinti ve bağlantı sorunu olabilir.

Onları ben bağladım denemek için hangi renkleri bağlamalıyım ?

Modemine giren Rj11 girişe bakarak hangi tellerin kullanıldığını görebilirsin. Ankastreye de aynı kablolaları bağlayınca bağlantının gelmesi gerekiyor. Ankastreden eve gelen kabloda ek yapmamaya özen göstermen daha stabil internet kullanmanı sağlayacak.

Rj11 hangi kablo oluyor ?

Modemin arkasına giren kısım. Rj11 jackı deniliyor. İçine bakınca hangi kablonun aktif olduğunu görebilirsin. Ankastreye de aynı şekil bağlantıyı yaparsan internet bağlantın gerçekleşmesi gerekiyor. Tekrar söylüyorum ankastreden modeme tek parça halinde kablo çekmen iyi olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı