ADSL ve VDSL arasındaki fark nedir?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Öncelikle merhaba. Bugün 16 Megabit, ADSL internetten 24 Megabit VDSL internete geçiş yaptım. Sadece 15 TL fark ödedik. ADSL ile VDSL arasındaki farkı merak ediyorum. Aralarında ki fark tam olarak ne oluyor? Bir de bu internet ile yayın falan açabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

1658933918592.png

VDSL, ADSL bağlantılarından daha yüksek hız sunar. VDSL, 70 Mbps'ye kadar indirme hızı ve 10 Mbps'ye kadar yükleme hızları sağlar. ADSL ise maksimum 24 Mbps indirme hızı sağlar ve yükleme hızları çok daha düşüktür.

ADSL ile VDSL arasındaki temel fark hızdır. VDSL, ADSL bağlantılarından daha yüksek hız sunar. VDSL, 70 Mbps'ye kadar indirme hızı ve 10 Mbps'ye kadar yükleme hızları sağlar. ADSL ise maksimum 24 Mbps indirme hızı sağlar ve yükleme hızları çok daha düşüktür.
VDSL 70 değil. Normalde 300 mbps'ye kadar ancak ülkemizde 100 mbps ye kadar hız sağlıyor.

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba. Bugün 16 megabit, ADSL internetten 24 megabit VDSL internete geçiş yaptım. Sadece 15 TL fark ödedik. ADSL ile VDSL arasındaki farkı merak ediyorum. Aralarında ki fark tam olarak ne oluyor? Bir de bu internet ile yayın falan açabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 1465627

İnternete ne kadar veriyorsun ?

Öncelikle merhaba. Bugün 16 Megabit, ADSL internetten 24 Megabit VDSL internete geçiş yaptım. Sadece 15 TL fark ödedik. ADSL ile VDSL arasındaki farkı merak ediyorum. Aralarında ki fark tam olarak ne oluyor? Bir de bu internet ile yayın falan açabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 1465627
Yayın biraz zor. Çünkü internetinizde yükleme yönünde Bufferbloat sorunu var gibi. Boştaki ping değeriniz 10 ms iken indirmede 24 ms, yüklemede ise 202 ms. Yani oyun oynarken yükleme yaptığınız anda (mesela canlı yayın açtığınızda, YouTube'a video yüklemeye başladığınızda veya WhatsApp'tan resim atmaya başladığınızda) ping değeriniz uçacaktır.

Bu sorunun en mantıklı çözümü modeminizi iyi bir SQM desteğine sahip bir modem ile değiştirmektir. Ben Keenetic Extra DSL modem kullanıyorum ve Netspeed 75/8 VDSL internette sonuçlarım şu şekilde;

Sizin kullandığınız modem nedir?

Yayın biraz zor. Çünkü internetinizde yükleme yönünde Bufferbloat sorunu var gibi. Boştaki ping değeriniz 10 ms iken indirmede 24 ms, yüklemede ise 202 ms. Yani oyun oynarken yükleme yaptığınız anda (mesela canlı yayın açtığınızda, YouTube'a video yüklemeye başladığınızda veya WhatsApp'tan resim atmaya başladığınızda) ping değeriniz uçacaktır.

Bu sorunun en mantıklı çözümü modeminizi iyi bir SQM desteğine sahip bir modem ile değiştirmektir. Ben Keenetic Extra DSL modem kullanıyorum ve Netspeed 75/8 VDSL internette sonuçlarım şu şekilde;

Sizin kullandığınız modem nedir?

Online oyun oynarken 6000 Bitrate'de yayın açtım hiç sıkıntısı oynadım aslında. Yayın da sıkıntısızmış dediklerine göre. Modem de Türk Telekom'un verdiği modemlerden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı