ADSL'den VDSL'e geçiş süreci (Superonline)

gokug4l

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, aylar önce konu açmıştım mahallemize tip7 kabinler koyuldu diye. Kabinler aktifleşti ADSL2 bağlantısıyla 83 Mbps'e kadar altyapiya sahip oldum. Fakat şöyle bir sorun vardı ki Superonline çok pahalıydı ve benim daha 9 ay tahattüdüm vardı.

14/11/2019 bende 12 aya çıkartıp 24 Mbps VDSL pakete geçtim.
Haftaiçerisinde saha ekipleri 1803 metre uzaklığımda olan santraldeki portu iptal edip yeni portu aktif edecekler.
(Resim netspeed tarafından bana sağlanmıştır )
1573911628015.png

15/11/2019 konuşurken bağlantınız gitmez, sadece ara ara kopmalar meydana gelir denildi. 24 saattir internet yok ve Türk Telekom arıza ekibine devretmişler. Bu arada modem arayüzünde bütün bağlantı değerlerim 0 ve boşta gözüküyor.

Superonline telafi için telefonuma 4 GB internet tanımlıyacaklarını fakat sistemde sorun olduğunu için yarın aramamı söylediler. Şu an aradığımda Türk Telekom ekipleri arızanıyla ilgileniyor, çözümlendiğinde SMS ile bilgilendirilecektir sesiyle bir yere varamıyorum.

Gelişmeleri sizlere aktaracağim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakındaki saha dolabı ile fiziksel bağlantınızın tamamlanıp sabit IP'niz için boş bir port tanımlanacak hepsi bu. Ne yazık ki çoğu servis sağlayıcı Türk Telekom'un altyapısını büyük oranda kiralamak durumunda kalıyor. Bu altyapı ve santrallerin bakımından da büyük oranda TT personelleri sorumlu.

Beklemekten başka yapacak bir şey yok :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı