ADSL'den VDSL'e geçişte port ve Telekom onayı problemi

cTwiuem

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller dostlar, öncelikle bundan 1 sene öncesine kadar Netspeed'de 50 Mbps VDSL internet hizmeti almaktaydım. Ancak sonrasında interneti kapattırdık ve bir süre internetsizdik. Eve tekrar taşındığımızda tekrar Netspeed bağlattık ancak port olmadığı için ADSL bağlandı. Bize port açılacağı zaman VDSL'e geçiş başlanacağı söylendi ve bekledik, yaklaşık 5-6 defa denedik ancak Telekom onay vermiyor gibi cevaplar aldık. Altyapım 74 destekliyor gözüküyor ancak VDSL'e ilk geçtiğimizde hanımefendi kopma olmaması adına 50'ye sabitliyorum dedi ve hiç de kopma olmadı. Biz artık Netspeed'den ümidimizi kesip TurkNet'e geçiş yaptık. Bize taahhüt edilen 75 Mbps internetti ve maalesef yine ADSL internet bağlandı. Hemen destekle irtibat kurdum, sonrasında geçiş başladı ancak yapısal ankastre sorunu olduğu söylendi. Uzman elektrikçiye gösterin falan dediler. Ben ise 1 senede nasıl bir sorun meydana geldiğini anlamıyorum. Acaba 75 altyapım desteklemiyor ve bu yüzden kopmalar mı oluyor? 50'lik paket alsam sorun çözülür mü? İlk TurkNet bağlattığımızda hanımefendinin birisi canlı destekte “kopma sorunu yaşıyorsunuz bu yüzden ADSL bağlandı size” dedi. Sorun altyapının desteklememesi olabilir mi? Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı