ADSL'den VDSL'e geçmek için port gerekli mi?

ulanridvan

Femtopat
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben şu an 8Mbps'lik Superonline ADSL'i kullanıyorum. Bulunduğum bölge VDSL yani yaklaşık 55Mbps'ye kadar destekliyor ama VDSL'e geçiş yapmak için port yok deniliyor. 2 seçenek var. Ben Superonline aboneliğimi iptal etsem port açılır ve Türk Telekom'a geçip VDSL'i kullanabilir miyim? Veya hiç abonelik iptal etmeden direk Superonline'den Türk Telekom'a geçsem portu VDSL'e çevirebilirler mi? Madem sorun portta zaten benim portum. Direk Türk Telekom'un VDSL'ine geçiş yapabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Portu VDSL'ye çeviremezler VDSL portu ayrı boş VDSL varsa geçebilirsiniz başvuru yaparak.
mahalledeki saha dolabında mı vdsl dolu diyorsun yani?
mahalledeki saha dolabında mı vdsl dolu diyorsun yani?
şuan bizim binada port kutusu var yani saha dolabından bizim binaya kadar gelen portlar. bu binadaki portlardan vdsl alamazmıyım? saha dolabından bizim binaya gelen kutuda sadece adsl mi alabiliyorum?
 
Eğer binadaki portlardan VDSL çekebiliyorsak şu anki internet aboneliğimi iptal edersem port boşalır ve VDSL'e gecerim?

Hocam bir internet sağlayıcınızla iletişime geçin kaç adet port boş olup olmadığını VDSL mi ADSL mi bilgi veririler zaten
 
Türk telekoma ya da altyazpı sorgulattığınızda size VDSL ya da ADSL desteklediğini ne kadar hızı desteklediğini söyler.
kral şuan türktelekomu arayıp binayı söylediğimde size vdsl yani 55mbps verebilrz diyolar ama boş port yok diyolar. ben de diyorum ki zaten bir port bize ait. o portu aboneliği iptal ederek boşaltıp sonra vdsle geçemezmiyim?
 
Su an ADSL kullaniyorsaniz ve internetten altyapi sorgulattiginizda VDSL var gorunuyorsa bina / dairede basvurdugunuzda gecebilirsiniz. Modeminiz uyumluysa bir kac saat dahi surmez. Diger servis saglayicilara da basvurun. Sirf Telekom'da kalacagim diye dusunmeyin.
 

Geri
Yukarı