Adware bilgisayara nasıl zarar verir?

Yer
İstanbul Bağcılar
Daha fazla  
Merhaba, bugün Kaspersky deneme sürümünün son günündeydim. Kulaklığım Bluetooth’la bağlanıyor, oraya gireyim derken Kaspersky'ın işareti kırmızı olmuştu merak ettim ve girdim, adware gibi şeyler yazıyordu, hemen sildim. Şu an yeniden başlatıldı ve merakımdan soruyorum; adware bilgisayara nasıl bir zarar verebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Adware (Reklam Yazılımı) sizi nasıl etkileyebilir?​

Adware (Reklam Yazılımı), reklam görüntülemek ve veri toplamak dışında genellikle varlığını belli etmez. Çoğunlukla bilgisayarınızın sistem tepsisinde programla ilgili bir işaret görünmez ve program menünüzde dosyaların makinenize yüklendiğine ilişkin bir belirti bulunmaz.

Adware (Reklam Yazılımı), bilgisayarınıza başlıca iki yoldan ulaşabilir:

• Ücretsiz yazılım veya paylaşılan yazılım ile
    Bazı ücretsiz yazılım veya paylaşılan yazılım programları, söz konusu ücretsiz yazılım veya paylaşılan yazılım programının geliştirilmesi ve dağıtılması için fon sağlamaya yardımcı olacak reklam gelirleri elde etmeyi amaçlayan yasal bir yol olarak Adware (Reklam Yazılımı) içerebilir.
  • Virüslü web siteleri
    Virüslü bir web sitesini ziyaret etmeniz Adware'in (Reklam Yazılımı) makinenize yetkisiz bir şekilde yüklenmesine yol açabilir. Bilgisayar korsanı teknolojileri sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin, bilgisayarınıza tarayıcınızdaki bir güvenlik açığı aracılığıyla ulaşılabilir ve gizli yükleme için tasarlanmış Truva atları kullanılabilir. Bu şekilde çalışan Adware (Reklam Yazılımı) programlarına genellikle Tarayıcı Korsan adı verilir.

Adwarelar, sürekli reklam spamladığı ve veri topladığı için disk ve RAM kullanımını arttırır, böylece sistem yavaşlar.
Ancak sorununuzun adware olduğunu sanmıyorum, antivirüs yüksek ihtimalle false-positive verdi.
Sorununuz adware bile olsa Kaspersky işini başarıyla tamamlamış gibi görünüyor, bilgisayarınız temiz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı