Çözüldü Adware:Win32/BetterSurf Virüsü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MyTwin

Hectopat
Daha fazla  
Saygılar...
Geçenlerde kardeşimle birlikte Play.google sitesinden chicken invaders 3 oyununu indirdik. Sonra Free Ride Games(gplayer.exe) dosyası filan da yüklendi. Oyun açıldı. Sonrasında bi yavaşlama oldu bilgisayarımda ve lanet ettim. İnternette gereksiz reklamlar yapıyor. Karşıdan hiç bilmediğim şeyler yüklüyor ve silinmiyor! Nasıl yapacağımı bilemiyorum. Defender'le de silemiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Vereceğim işlemi yaparsanız, yardımcı olabilirim.

İnterneti kesip Malwarebytes ile tüm sistemi tarayın. (Program sürümü ve virüs tespit veritabanı güncel olsun.) Resim veya log atın. Ardından Emsisoft Emergency Kit ile tarayın. (Program sürümü ve virüs tespit veritabanı güncel olsun.) Resim veya log atın. Adwcleaner ile sistemi tarayın. Resim veya log atın.

Konuyu açtıktan sonra Malwarebytes ve Adwcleaner ile bilgisayarı tarattırdım. İnternetteki reklamlar ve karşıdan yüklenen gereksiz programlar kesildi fakat hala gizli simgeleri göstere tıkladığımda GPlayer.exe (Free Ride Games) ve altında bağlantılı olarak chickeninvader3-setup.exe (completed 61%) simgelerini görüyorum. Bunları bilgisayarımdan kaldıramadım bir türlü. Resim atmaya çalıştım fakat nasıl atılıyor kavrayamadım. Onları da kaldırabilirsem sorunum tamamen geçmiş olacak.
Yine de teşekkür ederim.

Söylenenleri yaptım fakat olmadı. Daha doğrusu Kaspersky Rescue Disk'i USB bellekteken çalıştıramadım. Talimatları uyguladım ama bir türlü tarama yapamadım. USB'den giremedim.

Herkese teşekkürler. Malwarebytes ve Emsisoft Emergency Kit sorunu çözdü sanırım. Simgeler de kayboldu. Sorunum çözüldü yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı