AE101 Corolla Fren Ayarları

XEi'nin koltuklarında ise bel desteği ve yükseklik ayarı yoktur. XEi Special ise airbag ve ABS ve sistemine sahiptir. Kısacası Special modeller airbag, ABS'ye ve klima sistemine sahiptir. XEi'nin GLi'den farklı olarak sadece arka camları manueldir. Onun dışında koltuk döşemeleri GLi'de kadifedir. GLi en dolu modelken XEi dolunun bir tık altıdır.
JDM versiyonları baya doluymuş aslında yeni fark ediyorum. Elektrik tesisatatı söküldüğünde bir sürü boş kablo çıkıyor deniliyordu demek ki bunlar içinmiş.

Dosya Ekleri

• proxy (13).jpeg
    proxy (13).jpeg
    40,9 KB · Görüntüleme: 90
  • proxy (2).jpeg
    proxy (2).jpeg
    44,3 KB · Görüntüleme: 89
  • proxy (10).jpeg
    proxy (10).jpeg
    40,3 KB · Görüntüleme: 81
  • proxy (9).jpeg
    proxy (9).jpeg
    32,8 KB · Görüntüleme: 81
  • proxy (8).jpeg
    proxy (8).jpeg
    26,3 KB · Görüntüleme: 87
  • proxy (7).jpeg
    proxy (7).jpeg
    40,6 KB · Görüntüleme: 89
  • proxy (18).jpeg
    proxy (18).jpeg
    44,4 KB · Görüntüleme: 94
  • proxy (6).jpeg
    proxy (6).jpeg
    74,5 KB · Görüntüleme: 81
  • proxy (5).jpeg
    proxy (5).jpeg
    46,7 KB · Görüntüleme: 88
  • proxy (16).jpeg
    proxy (16).jpeg
    46,4 KB · Görüntüleme: 126
  • proxy (15).jpeg
    proxy (15).jpeg
    38,5 KB · Görüntüleme: 84
  • proxy (14).jpeg
    proxy (14).jpeg
    46,4 KB · Görüntüleme: 89
  • proxy (1).jpeg
    proxy (1).jpeg
    45,7 KB · Görüntüleme: 93
  • proxy (11).jpeg
    proxy (11).jpeg
    59,4 KB · Görüntüleme: 74
JDM versiyonları baya doluymuş aslında yeni fark ediyorum. Elektrik tesisatatı söküldüğünde bir sürü boş kablo çıkıyor deniliyordu demek ki bunlar içinmiş.
Malesef JDM modellerini kendileri için üretiyorlar. Bizim buradaki Corolla'lara on çeker.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malesef JDM modellerini kendileri için üretiyorlar. Bizim buradaki Corollolara on çeker.
Sabancı'nın da parmağı vardır büyük ihtimal. Bildiğim kadarıyla orta paketlerde ABS ve Klimanın yeri hazır ama opsiyon olarak geliyor. Büyük ihtimal ucuz olsun diye sökülüp Special diye bir şey uydurmuşlar.

Sabancı'nın da parmağı vardır büyük ihtimal. Bildiğim kadarıyla orta paketlerde ABS ve Klimanın yeri hazır ama opsiyon olarak geliyor. Büyük ihtimal ucuz olsun diye sökülüp Special diye bir şey uydurmuşlar.
Aynen special paketler var. Sanmam japonlar bu konuda hassas öyle bir hile yaptıklarında anlaşmayı bozarlar. Fakat dediğim gibi JDM'i dünyada hiçbir yere satmıyorlar. Mesela Skyline V-spec gibi kendilerinde var.

Aynen special paketler var. Sanmam japonlar bu konuda hassas öyle bir hile yaptıklarında anlaşmayı bozarlar. Fakat dediğim gibi JDM'i dünyada hiçbir yere satmıyorlar. Mesela Skyline V-spec gibi kendilerinde var.
Evet onu biliyorum ama bu Corolla'ların büyük kısmı TR'de üretildi. TR menşeili olduğu için bence donanıma müdahale etme hakları olabilir. Mesela XEi, GLi gibi terimleri ben yurtdışında hiç görmedim.

Bu GLi'lerde ABS standart mıydı yoksa Special ile mi geliyordu?

Hatırladığım kadarıyla sadece 98 modellerde special çıktı ve sadece special modellerde abs ve hava yastığı mevcuttu. Klima ise hepsinde opsiyoneldi.

GLİ modelin ekstrası ise kadife koltuklar ve kapı döşemeleri, 4 cam otomatik, aynalar elektrikli, bel yastığı, orta kolçak, camların kenarında krom kaplama mevcuttu.

Yurtdışında AE101 ve Honda'nın EK4 kasası çok seviliyor. Hatta Japonya'da bunların temizini bulmak bir hayli zormuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı