Aerocool 500w PSU nasıldır?

• Konuyu başlatan upe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 6.206

upe

Decapat

Bu PSU'yu kullanan var mi aranizda, nasil bir PSU'dur? Degerleri gayet iyi gibi geldi bana ama kullanim deneyimi nasildir bilmiyorum.
Not: Ryzen 1600 ve 1660S ile kullanmayi dusunuyorum.

12V kanalından 456W veriyordu hatırladığım kadarıyla ancak korumaları eksik olduğu belli. Öyle bir sistem için eksik korumalı ve 80+ olmayan güç kaynağı seçmenizi tavsiye etmem.
Fsp Hexa 500 500w Aktif Pfc 80 Plus 12cm Fan Power Supply - n11.com 5 yıl FSP Türkiye garantili ürün, 30₺ ile hayat kurtarabilirsiniz, faturanıza biraz tuzlu fiyat yansımaz.

Okudugum bazi yerlerde, 80+ sertifikasinin maliyetinin az olmasi sebebiyle olmadigini duydum, tabi bilemiyorum. Ayrica ozelliklerinde aktif PFC korumasi oldugu yaziyor, eksik korumali dan kastiniz nedir?
Tesekkurler

Ek olarak 80+ demek %80 in uzerinde verime sahip olmak demek diye biliyorum, yani 500w bir PSU eger en az 400w verebiliyorsa bu PSU 80+ tir. Ozelliklerine baktigimda hem koruma hem de cikis degerleri olarak bana gayet yuksek geldi, yani 500w'a 456w verebildigini yazmislar yani %90'in uzerinde oluyor verimi ve bu gercekten cok yuksek. Acikcasi benim merak ettigim sey bu kadar ucuz fiyata bu performansi verebilir mi yoksa bir katakulli mi var degerlerde?
Mesela attiginiz FSP marka 500w 80+ 12 v kanalinda 432w veriyor gözüküyor.

Son düzenleme:
600 wattlık versiyonunu 2 yıl kullandım. 2. yılın sonunda arızalandığı için (büyük ihtimalle yandı) değiştirdim.

@upe değerlere bakacak olursak 80+'ın bile üstünde görünüyor, şüphelenmedim değil. Voltaj korumaları kağıt üzerinde güzel açıklanmış ancak işlevsellikte ne kazandırıyor bize. Gamepower/Gamemax markası güç kaynağında Japon kapasitör kullandığını iddia ediyor, monitörlerinde Samsung panel kullanıyorlar ama bu kadar sorun yaşayan insan neden çok. Aerocool ile Gamepower'ı karşılaştırmıyorum, bu kadar açıklama ve ucuz olması neden? R5 1600 12NM olayı gibi mi acaba :D

Kendim Aerocool Cylon 500W kullanıyorum, memnunum ancak 12V kanalından 456W verse bile ne kadar düzgün verebilecek ve bu akım ne kadar sağlıklı olabiliyor, bunları hesaba katmamız gerek. Kağıt üzerinde nedense 4/4'lük ve geride kalan 500W'lara taş çıkarıyor. Verimlilik sertifikası almasalar bile Gamepower, Everest gibi güç kaynaklarının yerine önerebilirim ama FSP gibi marka varken kumar oynamaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

@upe yanlış anlama sert çıkışmadım, sonuçta mimik veya söyleniş tarzı yok, sadece klavyeler konuşuyor. İyi forumlar dilerim sana, herkes senin gibi sorular sorsa ne güzel olur, hem ben de bugün tekrardan araştırmış oldum. Teşekkürler.

12V kanalından verdiği değere göre verimlilik hesaplanmaz.
O zaman bütün gücünü 12V kanalından veren PSU'lar %100 verimli olurdu ancak en yüksek verim sertifikası bile yüke bağlı olarak %92-96 arasında gidip geliyor.

Şebekeden aldığı elektiriği ne kadar az kayıp ile kullanmasına göre hesaplanır.
Şöyle örnek vereyim; 80+ Titanum sertifikalı 1000W bir güç kaynağı %50 yükte iken %96 verimlilik ile 500W yerine şebekeden 520W çeker ancak 80+ Bronze sertifikalı 1000W bir model %50 yükte iken %85 verimlilik ile 500W yerine şebekeden 575W çeker.

Asıl olay 12V kanalından o gücü sağlamak değil enerjiyi ne kadar verimli kullandığı ve bileşenlere iyi iletebilmek.

Cok tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin. @enes.wtp anlatmak istedigini anladim tesekkur ederim.
Tam bir arastirma yapamadigim icin PSU konusunda yeterli bilgi sahibi degilim, bilgiler için tesekkurler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı