İnceleme Aerocool Graphite V3

Herkese merhaba,

Teknobiyotik.com üzerinde kampanya ile 711, 79₺'ye satılan Aerocool graphite kasası hakkında minik bir kullanıcı deneyimi yazısı hazırladım. Çünkü internette bu kasa hakkında çok fazla bilgi, inceleme veya yorum bulunmamakta.

Tasarım ve malzeme kalitesi

Ürün oldukça şık gözükmekte. Ön taraf komple mesh yapıda, kasanın iç kısmı 0,5 mm kalınlığında çelikten oluşuyor. Malzeme kalitesi olarak fiyatına oranla iyi olduğunu söyleyebilirim. Sol kısmında temperli cam bulunmakta, çok hafif karartılmış olmasına karşın kasanın içi rahatlıkla görünebiliyor. Temperli cam 0,3 mm kalınlığında, ağır ve sağlam hissettiriyor. Ayrıca temperli camın menteşeli yapıda olması kasanın içine ulaşmayı çok pratik hale getiriyor, kapağın kapalı kalmasını sağlayan mıknatıslar da güçlü yapıda işini iyi yapıyori.

Kasanın ön tarafında 2 adet, arka tarafında 1 adet ARGB'li 14cm fan bulunmakta. Fanların tasarımı oldukça güzel. Üst kısımdaki LED butonu ile LED efektlerini değiştirebiliyorsunuz, aynı zamanda fan kontrolcüsündeki ARGB kablosunu anakartınıza takarak anakart yazılımı üzerinden de LED kontrolü yapmanız mümkün. Ayrıca fan kontrolcüsünden gelen PWM kablosunu anakartınıza takarak fanların dönüş hızını da kontrol edebilirsiniz.

Eğer ARGB kablosunu anakarta takmazsanız kasanın üst kısmında bulunan LED tuşuna uzun basarak fanların ışığını söndürebiliyorsunuz ki RGB sevmeyen biri olarak en sevdiğim özellik bu oldu. Ayrıca PWM kablosunu takmanıza da ihtiyaç yok, zira fanlar tam hızda dönerken bile gayet sessiz.

Soğutma performansı

Bu kasaya geçmeden önce tamamen mesh yapıda 3x12cm ön tarafında, 1x12 arka tarafında fan bulunan bir kasa kullanıyordum. Buna rağmen ekran kartı sıcaklıkları 1 – 2 derece, CPU sıcaklığı ise ortalama 2 – 3 derece aşağı düştü. Kasanın geniş olması avantajı ile 14 cm fanlar işini gayet iyi yapıyor.

Genişleme yuvaları ve kablolama
Ürünün beğenmediğim bir özelliği PSU için ayrılan bölmedeki SSD/HDD yuvası oldu. Bu kısma HDD veya SSD takabilmek için ilk önce komple sökmeniz, ardından da 1 adet 2.5, 1 adet 3.5 inç diskini yerleştirerek tekrar takmanız gerekiyor. Kızaklı bir yapı olsaymış çok daha basit şekilde halledilebilirmiş.
PSU alanı oldukça geniş, bendeki PSU kocaman olmasına rağmen herhangi bir problem yaşamadım.
Kablolama konusunda ise çok rahat şekilde arkada, sağda, solda hiçbir kablo gözükmeyecek şekilde düzenleme yapabiliyorsunuz. Arka kısımdaki boşluk oldukça yeterli. Eski kasamda kablolama için saatler harcarken bu kasada 5 dakika içerisinde kabloları kablo bağı ile bağlayıp kapattım ve hiçbir problem yaşamadım.
Beğenmediğim diğer bir kısım PCI-e bölümleri oldu. Ekran kartımın vidaları tam denk gelmedi ve denk getirmek için baskı uygulamam gerekti. Böyle olunca da dikey PCI-e slotlarının bulunduğu kapak yerine tam oturmadı, biraz boşluk kaldı. Ekran kartım güncel bir model, kasanın PCI-e kısımların bir eğiklik vs. yok, neden böyle olduğu hakkında fikrim yok.
Son olarak bence ürünün en büyük eksiği, kasanın ön kısmında toz filtresi yok. Harici olarak satın alınan mıknatıslı veya vidalı toz filtreleri iş görecektir fakat bence stok olarak olması gerekirdi. Üst kısım ve PSU bölmesinde toz filtresi mevcut.
Kasa içerisinin nasıl gözüktüğüne dair bir görsel ile yazıya son veriyorum.

0c446532-7637-4c3e-a1ac-07c9aac6bcf9.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı