Çözüldü Aerocool Quartz Red kasa önüne sıvı soğutma takma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul/Ataşehir
Merhaba arkadaşlar; kasa önüne sıvı soğutma takmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Yaklaşık 4 aydır falan üst panelde kullanıyordum ama RAM'lerime çok hafif temas ediyor. Ön tarafa nasıl alabilirim? Bir zararı olur mu üstte durmasına?
Kasa: Aerocool Quartz Red Mid Tower.
Sıvı soğutma: Cooler Master masterliqid ML240L RGB.

Çözüm
Radyatörün üstünde bulunan CM fanları çıkart hocam.

Normal kasanın fanlarını ona takın sonra Technopat montaj videolarındaki gibi kasanın önüne montajlayın.
Dedim vida yuvası olarak arkada ise öne takmanı önerecektim zaten öndeymiş.

Bahsettiğim şey şu;
Radyatörün üstünde bulunan Cooler Master fanlar yerine kasanın ön kısmında bulunan kırmızı renkli fanları takabilirsin.
Kasanın ön tarafına montajlayabilirsiniz görüntün de bozulmaz.
Hocam onu tam olarak nasıl yapacağım?

Radyatörün üstünde bulunan CM fanları çıkart hocam.

Normal kasanın fanlarını ona takın sonra Technopat montaj videolarındaki gibi kasanın önüne montajlayın.
Hocam kasa önündeki fanları çıkartmak bir nevi ölüm.Çok saçma bir şekilde konunlandırılmış.Vidaları yuvarlak içine aldım.TornaVidayla bunları çıkartmak çok zor.
20200125_160220.jpg

Mecbur çıkartacaksın gibi duruyor.

Kasa ön paneli çıkart belki senin daha rahatına gelir belki.
Fanları çıkartınca o uzun vidalar ile montajı ön panele yapman lazım.
Kasa içinden nasıl yapacağım peki?Zaten çok geniş bir kasa değil.Tornavidayla rahat rahat yapabilmem için kasa içinde hiç bir bileşen olmaması lazım.

Küçük tornavida ile daha rahat çıkartabilirsin.
Sizin dediğiniz şekilde iyice kafamda kurguladım ama.Kasa önünde hali hazırda gelen fanları sıvı soğutma radyatörü üstüne takıp ön tarafa montajlamak olmuyor.Fanları radyatöre montajlasam bile radyatörü kasaya montajlayamam o zamanda.En iyisi ön taraftaki görüntüden feragat edip öndeki iki fanı çıkartmak olacak.Başka türlü şans yok çünkü.

Sıvı soğutmadan çıkan iki fanı üste takarsınız diye düşündüm ben.

Şu şekilde belki yapabilirsiniz;
Öncelikle ön taraftaki fanları sökün, daha sonra radyatörü bir kişi içerden kasanın ön tarafına doğru tutarken sizde sıvı soğutma ile gelen uzun vidalarla ön taraftan fanı hem radyatöre hem de kasaya olacak şekilde montajlayın.

Bu arada kasa fanları ve CM fanların yandan ölçülerini alıp buraya yaz.

Sıvı soğutmadan çıkan iki fanı üste takarsınız diye düşündüm ben.

Şu şekilde belki yapabilirsiniz;
Öncelikle ön taraftaki fanları sökün, daha sonra radyatörü bir kişi içerden kasanın ön tarafına doğru tutarken sizde sıvı soğutma ile gelen uzun vidalarla ön taraftan fanı hem radyatöre hem de kasaya olacak şekilde montajlayın.

Bu arada kasa fanları ve CM fanların yandan ölçülerini alıp buraya yaz.
Hocam dediğiniz aklımda fakat,ölçülerini alamam.Sıvı soğutmanın konumunu değiştirmek aklımda,fakat boş bir zamanda yapacağım.Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı