Çözüldü Aerocool Quartz Red kasa önüne sıvı soğutma takma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul/Ataşehir
Merhaba arkadaşlar; kasa önüne sıvı soğutma takmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Yaklaşık 4 aydır falan üst panelde kullanıyordum ama RAM'lerime çok hafif temas ediyor. Ön tarafa nasıl alabilirim? Bir zararı olur mu üstte durmasına?
Kasa: Aerocool Quartz Red Mid Tower.
Sıvı soğutma: Cooler Master masterliqid ML240L RGB.

Çözüm
Radyatörün üstünde bulunan CM fanları çıkart hocam.

Normal kasanın fanlarını ona takın sonra Technopat montaj videolarındaki gibi kasanın önüne montajlayın.
Kasanın üstündeki fanlar kalınlık olarak CM fandan ince ise o fanları oraya takabilirsin diyecektim çok daha az uğraşırsın.
hocam onun ölçüsünü tam bilmiyorum.Fakat biraz önce dediğiniz kafama yattı gibi vidalar yeterse o şekilde takarım.Eğer yetmezse mecbur kasa önden bakınca karanlık olarak duracak.

Hocam bu arada radyatörün sadece boruların olduğu tarafa fan takma zorunluluğun yok.
Borular kasa içine bakarken fanı arka tarafına takabilirsin.
yani cm fanlarını kasa önüne demek istediniz sanırım.
Bi de aklıma şöyle bir yöntem geldi;
Kasa önünde bulunan toplam hali hazırda 3 adet gelen fanlar var.Bir fanı dört vida tutuyor.Ben bu 4 vidanın ikisini çıkarsam.Ondan sonra vida boşluğu kalmış olacak otomatikmen.Aynı şekilde diğer fanında iki adet vidasını çıkardıktan sonra.Radyatörü CM fanları kasa içine bakacak konumda iken,radyatörde kasa önündeki fanlara bakacak konumda iken o vidalarını çıkarttığımız fanları ufak bir güçle yukarı kaldırarak O vida boşluklarınada radyatörün vida boşluklarını hizalayarak sıvı soğutma kutusu içerisinde radyatör montajı için gelen vidaları o boşuklara takarakta montajı yapamazmıyız?Radyatörü sekiz vida değilde ortalayarak 4 vida tutmuş olacak.Ne gibi bir zararı olur bunun?Hem görüntüdende feragat etmemiş olurum.

Resmini atmıştın ya bunları çıkartmak çok zor diye :)
Bu sıvı soğutma ramimin bir tarafını biraz ittirmiş.Bunu elimle düzeltebilir miyim?
Screenshot_20200124-213631_Facebook.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı