Merhaba arkadaşlar; kasa önüne sıvı soğutma takmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Yaklaşık 4 aydır falan üst panelde kullanıyordum ama RAM'lerime çok hafif temas ediyor. Ön tarafa nasıl alabilirim? Bir zararı olur mu üstte durmasına?
Kasa: Aerocool Quartz Red Mid Tower.
Sıvı soğutma: Cooler Master masterliqid ML240L RGB.
hocam onun ölçüsünü tam bilmiyorum.Fakat biraz önce dediğiniz kafama yattı gibi vidalar yeterse o şekilde takarım.Eğer yetmezse mecbur kasa önden bakınca karanlık olarak duracak.
yani cm fanlarını kasa önüne demek istediniz sanırım.
Bi de aklıma şöyle bir yöntem geldi;
Kasa önünde bulunan toplam hali hazırda 3 adet gelen fanlar var.Bir fanı dört vida tutuyor.Ben bu 4 vidanın ikisini çıkarsam.Ondan sonra vida boşluğu kalmış olacak otomatikmen.Aynı şekilde diğer fanında iki adet vidasını çıkardıktan sonra.Radyatörü CM fanları kasa içine bakacak konumda iken,radyatörde kasa önündeki fanlara bakacak konumda iken o vidalarını çıkarttığımız fanları ufak bir güçle yukarı kaldırarak O vida boşluklarınada radyatörün vida boşluklarını hizalayarak sıvı soğutma kutusu içerisinde radyatör montajı için gelen vidaları o boşuklara takarakta montajı yapamazmıyız?Radyatörü sekiz vida değilde ortalayarak 4 vida tutmuş olacak.Ne gibi bir zararı olur bunun?Hem görüntüdende feragat etmemiş olurum.
İyi sabitlenirse birşey olmaz ancak en az 6 vidayı yapmanı öneririm.
O köşedeki 2 vida sıkıntılı anlaşılan onun dışındakileri yap ki titreşim ve ses yapmasın.
İyi sabitlenirse birşey olmaz ancak en az 6 vidayı yapmanı öneririm.
O köşedeki 2 vida sıkıntılı anlaşılan onun dışındakileri yap ki titreşim ve ses yapmasın.