Aerocool VX Plus 750W PSU alınır mı?

Ryzen 5 3500X ve RX580 8 GB ekran kartında Aerocool-VX-PLUS-650W Power ile sürekli 5 dk da reset atma sorunu yaşıyorum. Paraya kıymışken iyi bir Power al sonradan pişman olma.
Teşekkür ederim zaten benimde sorunum arada güç vermemesi PSU'nun dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

@Mrtotc RX 5700 ile çok 550W kullanan gördüm, hatta VS550 ile kullanan da çok gördüm ama sizinki gibi bir sorunla karşılaşan görmedim. Yani tabii kesin başka bir şey sorunlu diyemem de, isterseniz bi' OCCT ile PSU testi yapın bakalım, yetmeme gibi durum varsa kapanır.
Sadece 550W olması değil eski topolojiye sahip olması da problem yaratıyor olabilir. OCCT testinde PSU sorunsuz çıksa bile bu tarz güç kaynakları bu ekran kartlarında anlık sorun olabiliyor. En iyisi Performance GD 750W alması.

Aerocool kötü bir marka değil, daha önce çok defa ürünlerini kullandım ve şuanda da kendi kasamda KCAS600 modelini yaklaşık 3 yada 4 yıldır kullanıyorum fakat güç kaynağı alırken bence verimlilik sertifikası olup olmamasına bakmakta büyük fayda var çünkü o sertifika sayesinde ürünün dediği değerlerin gerçek olup olmadığını anlamış oluyorsunuz ve bu sertifikayı satın aldığınız sitedeki ürün başlığından değilde 80 plus'ın kendi sitesine girerek kontrol etmek çok önemli çünkü firmalar yalandan üstüne etiket basabiliyor.

Bu sistem için sertifikalı 650w'ın altına inmeyin bence ve uygun fiyatlı bir ürün olarak şuanda piyasada şunu görebildim: Sharkoon 650W SHP650 V2 80+
Fiyatı 400-450₺ civarında fakat kendim alıp kullanmadım ama 80 plus sitesinden kontrol ettiğim üzere sertifikası gerçek yani plugloadsolutions tarafında test edilip 80 plus sertifika verilmiş bir ürün o yüzden sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı